25/07/2023 25/07/2023 Για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων που βρίσκονται εκτός της Ελληνικής Επικράτειας» που αφορά το δικαίωμα ψήφου στους απόδημους, μίλησε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στη Βουλή. «Θεωρώ τύχη αγαθή ότι η νέα κοινοβουλευτική περίοδος ξεκινά με ένα νομοσχέδιο πανεθνικής εμβέλειας που αφορά...
25 Ιουλίου, 2023 - 14:27

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος για την ψήφο στους απόδημους

Διαδώστε:
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος για την ψήφο στους απόδημους

Για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων που βρίσκονται εκτός της Ελληνικής Επικράτειας» που αφορά το δικαίωμα ψήφου στους απόδημους, μίλησε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στη Βουλή.

«Θεωρώ τύχη αγαθή ότι η νέα κοινοβουλευτική περίοδος ξεκινά με ένα νομοσχέδιο πανεθνικής εμβέλειας που αφορά τον οικουμενικό ελληνισμό, τον ελληνισμό εκτός συνόρων. Και ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο, έχει ενωτική, υπερκομματική διάσταση. Μιλούμε σήμερα για μια νίκη του αυτονόητου, που αναμένεται να επικυρωθεί με ευρεία πλειοψηφία αλλά και μακρά καθυστέρηση!», τόνισε.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «η ψήφος στους απόδημους συμπατριώτες μας, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά για ποικίλους λόγους βρέθηκαν στην ξενιτιά, είναι αυτονόητο δικαίωμα. Αυτονόητο, γιατί το κάνουν όλα σχεδόν τα κράτη. Χωρίς πουθενά να καταγγέλλεται ως προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος.

Και είναι αυτονόητο διότι ο ίδιος άνθρωπος, εφόσον έχει τα χρήματα, τον χρόνο και βεβαίως τη διάθεση, μπορεί να πάρει το αεροπλάνο και να έρθει να ψηφίσει στην εκλογική περιφέρεια που είναι εγγεγραμμένος. Δηλαδή, αν υποστεί όλη αυτή την ταλαιπωρία τον δεχόμαστε. Αν, όμως, ψηφίσει από τον τόπο διαμονής του είναι παραχάραξη της λαϊκής βούλησης! Πρόκειται ασφαλώς για παραλογισμό που δεν δικαιολογείται από καμία αντιπολιτευτική εμμονή.

Δυστυχώς, σε ολόκληρη την περίοδο της μεταπολίτευσης ζήσαμε με τέτοιου είδους παραλογισμούς και εμμονές. Ακόμη και τα πλέον αυτονόητα, που στον υπόλοιπο κόσμο τα θεσμοθετούσαν με ευκολία, και βλέπαμε να αποδίδουν καρπούς, εμείς τα απορρίπταμε και διεξαγάγαμε μάχες οπισθοφυλακών, παλεύαμε με τους ανεμόμυλους ενός αόρατου εχθρού, που μας κληρονόμησε μια σχολή σκέψης γεμάτη από ιδεοληψίες μιας άλλης εποχής».

Οι ωφελημένοι του Νόμου

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό βουλευτή, «οι πρώτοι ωφελημένοι θα είναι οι δεκάδες χιλιάδες Έλληνες φοιτητές, που ακριβώς η αρτηριοσκληρωτική στάση κάποιων πολιτικών δυνάμεων, που αρνούνται την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, τους έχει στείλει στο εξωτερικό για σπουδές. Δεν θέλουν οι νέοι μας να συμμετάσχουν στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας πριν επιστρέψουν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν τη ζωή τους;

Κατά δεύτερον, ο νόμος εξυπηρετεί τους χιλιάδες που ξενιτεύτηκαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας. Είναι άνθρωποι, οι οποίοι διατηρούν ενεργούς, διαρκείς δεσμούς με τον τόπο τους. Είναι ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού που είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε μαζί του ουσιαστική σχέση».

Ισχυρό μήνυμα η ευρεία πλειοψηφία

Καταλήγοντας ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κάλεσε «όλες τις πτέρυγες της Βουλής να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Ας δείξουμε ότι μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε με πνεύμα εθνικής ενότητας στα αυτονόητα. Ας αποδείξουμε στους συμπολίτες μας που βρίσκονται στα ξένα ότι η Ελληνική Πολιτεία τους τιμά και τους υπολογίζει. Όσο πιο ευρεία θα είναι η πλειοψηφία που θα εγκρίνει το νομοσχέδιο των αποδήμων τόσο πιο ισχυρό και αισιόδοξο θα είναι το μήνυμα για το αύριο της χώρας».

Διαβάστε όλη την ομιλία: Ομιλία Μ.Χαρακόπουλου για τη ψήφο των αποδήμων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων