05/11/2022 05/11/2022 Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας και συγγραφέας του βιβλίου «Ρωμιοί της Καππαδοκίας» θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στα εγκαίνια της Έκθεσης με κειμήλια προσφύγων από την Καππαδοκία, που θα πραγματοποιηθεί στο Διαχρονικό Μουσείο σήμερα στις 18.30. Τα εγκαίνια της Έκθεσης, που έχει τίτλο «Μνήμες από Αλησμόνητες Πατρίδες», θα τελέσει ο Μητροπολίτης Λαρίσης...
05 Νοεμβρίου, 2022 - 10:58
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2022 - 11:00

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ομιλητής στην Έκθεση Κειμηλίων Προσφύγων από την Καππαδοκία

Διαδώστε:
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ομιλητής στην Έκθεση Κειμηλίων Προσφύγων από την Καππαδοκία

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας και συγγραφέας του βιβλίου «Ρωμιοί της Καππαδοκίας» θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στα εγκαίνια της Έκθεσης με κειμήλια προσφύγων από την Καππαδοκία, που θα πραγματοποιηθεί στο Διαχρονικό Μουσείο σήμερα στις 18.30.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης, που έχει τίτλο «Μνήμες από Αλησμόνητες Πατρίδες», θα τελέσει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία της Ένωσης «Αλησμόνητες Πατρίδες», ενώ την επιμέλεια των ακουσμάτων θα επιμεληθούν ο Αλέξης Κωνσταντίνου (κανονάκι) και ο Χρήστος Καλαμπούκας (λαούτο).

Στην Έκθεση στο Διαχρονικό Μουσείο θα εκτεθούν εικόνες, ιερά σκεύη και χρυσοκεντήματα από το Ομορφοχώρι Λάρισας, καθώς και βιβλία, έγγραφα και άλλα προσωπικά αντικείμενα των προσφύγων από ιδιωτικές συλλογές, μεταξύ των οποίων και καραμανλήδικα βιβλία του Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Την Έκθεση συνδιοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, με τη συνεργασία της Κοινότητας Ομορφοχωρίου του δήμου Κιλελέρ και της Ιστορικής-Λαογραφικής Ένωσης Λάρισας «Αλησμόνητες Πατρίδες».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων