31/01/2023 31/01/2023 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 στις Βρυξέλλες την ετήσια συνάντηση υψηλού επιπέδου με θρησκευτικούς ηγέτες. Το θέμα των συζητήσεων ήταν “Ο αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής”. Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης  Τιργοβιστίου  και Πατριαρχικός Έξαρχος του Πατριαρχείου Ρουμανίας  κ. Νήφων, μοναδικός εκπρόσωπος Ορθόδοξης Εκκλησίας. Επιμέλεια: Κάτια...
31 Ιανουαρίου, 2023 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2023 - 12:40

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς συναντήθηκε με εκπροσώπους εκκλησιών και θρησκευτικών οργανώσεων

Διαδώστε:
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς συναντήθηκε με εκπροσώπους εκκλησιών και θρησκευτικών οργανώσεων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 στις Βρυξέλλες την ετήσια συνάντηση υψηλού επιπέδου με θρησκευτικούς ηγέτες. Το θέμα των συζητήσεων ήταν “Ο αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής”. Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης  Τιργοβιστίου  και Πατριαρχικός Έξαρχος του Πατριαρχείου Ρουμανίας  κ. Νήφων, μοναδικός εκπρόσωπος Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Επιμέλεια: Κάτια Τσιμπλάκη

Ο διάλογος με τις εκκλησίες και τις θρησκευτικές οργανώσεις,  επιτρέπει την ανοικτή ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σημαντικών τμημάτων της κοινωνίας. Ξεκίνησε δε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 από τον τότε πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Ντελόρ.

Σήμερα την ευθύνη έχει για το διάλογο έχει ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς ενώ συντονιστής είναι ο Vincent Depaigne.

Οι οκτώ εκπρόσωποι εκκλησιών και δογμάτων που συμμετείχαν στη συνάντηση ήταν ο επίσκοπος Dr. Bernhard Felmberg (Ευαγγελική Εκκλησία της Γερμανίας, EKD),  ο Αρχιραββίνος Pinchas Goldschmidt (Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραββινικής Διάσκεψης), ο Αρχιεπίσκοπος Antoine Hérouard (Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος της Ντιζόν, Πρόεδρος της Επιτροπής των Επισκοπικών Διασκέψεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας – COMECE),  ο Christian Krieger (Προτεσταντική Ομοσπονδία της Γαλλίας, Πρόεδρος της Διάσκεψης των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών), o  Μητροπολίτης Τιργοβιστίου  κ. Νήφωνας (Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία, Επιτροπή των Αντιπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Ρουμανίας).

Οι συνέπειες της μετανάστευσης και του ασύλου για την πολιτική της Ε.Ε, ιδίως ως αποτέλεσμα της εισροής ουκρανών προσφύγων, της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης και των κοινωνικών επιπτώσεων της τελευταίας, αξιολογήθηκαν υπό την προοπτική τις μελλοντικής ευρωπαϊκής διεύρυνσης.

Τη συνάντηση συντόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Othmar Karas, πρώτος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και ο Frans van Daele, ειδικός εντεταλμένος για την προώθηση των Θρησκευτικών Ελευθεριών.

“Ο διάλογος αποσκοπεί στη διευκόλυνση μιας ανοικτής ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των Ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και σημαντικών τμημάτων της Ευρωπαϊκής κοινωνίας σχετικά με τις πολιτικές της Ένωσης”, δήλωσε ο Μητροπολίτης  Τιργοβιστίου  και Πατριαρχικός Έξαρχος κ. Νήφων μετά τη συνάντηση.

Πηγή: ziarullumina.ro

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων