08/03/2021 08/03/2021 Κυριακή 7 Μαρτίου 2021. H Ελλάδα γιόρτασε την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων με τη μητέρα Πατρίδα. Μια δύσκολή χρονιά για ολόκληρο τον κόσμο αλλά και για τη μικρή μας Ελλάδα. Στους Αρκιούς, τίμησαν για άλλη μια χρονιά την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων με εορτάστηκες εκδηλώσεις. Που ειδικά για φέτος 7 Μαρτίου του 2021, το δημοτικό σχολείο των Αρκιών...
08 Μαρτίου, 2021 - 9:02
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2021 - 9:04

Ο μαθητής που κρατά ψηλά τη σημαία στους Αρκιούς

Διαδώστε:
Ο μαθητής που κρατά ψηλά τη σημαία στους Αρκιούς

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021. H Ελλάδα γιόρτασε την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων με τη μητέρα Πατρίδα. Μια δύσκολή χρονιά για ολόκληρο τον κόσμο αλλά και για τη μικρή μας Ελλάδα. Στους Αρκιούς, τίμησαν για άλλη μια χρονιά την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων με εορτάστηκες εκδηλώσεις. Που ειδικά για φέτος 7 Μαρτίου του 2021, το δημοτικό σχολείο των Αρκιών αφιέρωσε στην κυρά Ρηνιώ, στην Κίναρο και στην οικ. Καμπόσου, στην νήσο Λέβιθα.

Τελευταία χρονιά που γιορτάζουμε την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων μαζί με το δημοτικό σχολείο Αρκιών, την υπερήφανη και δραστήρια δασκάλα και το μικρό Χρήστο. Το μοναδικό μαθητή των Αρκιών που φέτος τελειώνει το δημοτικό. «Παρελάσαμε και φέτος. Όλοι μαζί στο νησί είμασταν επτά με οκτώ άτομα, και σε πολύ μεγάλη απόσταση μεταξύ μας. Σήμερα είχε πολύ κρύο και αέρα και ο κόσμος προσπαθούσε να προφυλαχτεί». Μας λέει ενθουσιασμένη η Μαρία Τσιαλέρα. Ο άνθρωπος που δε λογαριάζει τον κακό καιρό και συνεχίζει: «Ο Χρήστος ήταν αγέρωχος και καλύτερος από ποτέ. Συγκινήθηκα υπερβολικά. Είναι η τελευταία παρέλαση για την Επέτειο της Ενσωμάτωσης, τουλάχιστον για τα χρόνια του Δημοτικού Σχολείου».

Η ευχή της Μαρίας;
«Του χρόνου Σημαιοφόρος στην Α΄Γυμνασίου»
Δασκάλα και μαθητής με αυτή την επετειακή γιορτή φώναξαν σε όλους δυνατά ότι αυτή τη φετινή τους παρέλαση την αφιερώνουν στα νησιά Λέβιθα και Κίναρο και στους ανθρώπους που τιμούν την Ελλάδα μένοντας σε αυτά. «Γιατί κι εκεί σ’ αυτά τα νησιά, ζούνε ολομόναχοι κάποιοι «Φύλακες του Αιγαίου», που το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους τιμήσουμε κάνοντας αναφορά στα πρόσωπά τους…». Τελειώνει η Μαρία Τσιαλέρα, δασκάλα του δημοτικού Σχολείου Αρκιών.
9 Ιανουαρίου του 1948, τα νησιά της Δωδεκανήσου. Ρόδος, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Αστυπάλαια, Νίσυρος, Πάτμος, Χάλκη, Κάσος, Σύμη, Κως, Λέρος, Τήλος και Καστελλόριζον ως και οι παρακείμενες νησίδες προσάπτονται στο ελληνικό κράτος από της 28 Οκτωβρίου 1947. 7 Μαρτίου 1948 ορίζεται ως ημέρα της πανηγυρικής τυπικής ενσωμάτωσης.
Πηγή: humanstories.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων