05/12/2019 05/12/2019 Με μεγάλη προσέλευση πιστών, που έσπευσαν να προσκυνήσουν την Εικόνα του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας, κ. Παντελεήμονος. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:     Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κορωνείας πήρε αφορμή από το Απολυτίκιο...
05 Δεκεμβρίου, 2019 - 20:29
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2019 - 20:42

Ο Μέγας Εσπερινός στον Άγιο Νικόλαο Καλλιθέας

Διαδώστε:
Ο Μέγας Εσπερινός στον Άγιο Νικόλαο Καλλιθέας

Με μεγάλη προσέλευση πιστών, που έσπευσαν να προσκυνήσουν την Εικόνα του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας, κ. Παντελεήμονος.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κορωνείας πήρε αφορμή από το Απολυτίκιο του εορταζομένου Αγίου. Ο Αγ. Νικόλαος, που τιμάμε απόψε την μνήμη του, ήταν μια ολοκληρωμένη εν Χριστώ προσωπικότητα, αν και δεν είχε μεγάλη κατά κόσμον μόρφωση. Τα χαρακτηριστικά του περιγράφονται επιγραμματικά στο Απολυτίκιό του. Η προσωπικότητα του Αγίου Νικόλαος είναι η ελεημοσύνη, η φιλανθρωπία

Στο τέλος, ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδριτης Νικόλαος Κλάδης, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Ιεράρχη για την παρουσία του και ευχήθηκε σε όλους τα χρόνια πολλά!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων