25/11/2021 25/11/2021 Διαπεριφερειακή εκδήλωση Ηλείας – Μεσσηνίας στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης διοργανώνει στη Νέα Φιγαλεία Ολυμπίας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος & ο Σύλλογος Νεολαίας και Άθλησης της πόλης με θέμα: ‘’Η Ζωή και ο Βίος του Αγίου Γρηγορίου Επισκόπου Μεθώνης-Εθνοιερομάρτυρα’’. Ο Μεθώνης Γρηγόριος, ενώνει δυο νομούς, ενώνει...
25 Νοεμβρίου, 2021 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2021 - 21:30

Ο Μεθώνης Γρηγόριος ενώνει δυο Νομούς

Διαδώστε:
Ο Μεθώνης Γρηγόριος ενώνει δυο Νομούς

Διαπεριφερειακή εκδήλωση Ηλείας – Μεσσηνίας στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης διοργανώνει στη Νέα Φιγαλεία Ολυμπίας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος & ο Σύλλογος Νεολαίας και Άθλησης της πόλης με θέμα: ‘’Η Ζωή και ο Βίος του Αγίου Γρηγορίου Επισκόπου Μεθώνης-Εθνοιερομάρτυρα’’.

Ο Μεθώνης Γρηγόριος, ενώνει δυο νομούς, ενώνει δυο πόλεις τη Νέα Φιγαλεία και τη Μεθώνη. Ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στη Μεθώνη τον περασμένο Οκτώβριο. Στη Νέα Φιγαλεία θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κορυφαίο ιστορικό ερευνητή Αγαθοκλή Παναγούλια για το βίο και τη ζωή του Επισκόπου καθώς και από τον Διονύση Ψαλλίδα Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης σχετικά με τη δράση του εκεί. Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις μαθητών που πέτυχαν σε διαγωνισμό της Ι.Μ Μεσσηνίας για τον Επίσκοπο ενώ στο τελευταίο μέρος θα παρουσιαστεί η ιστορική σημαία της πόλης που ύψωσε η αδελφή του επισκόπου Αδαμαντία Γρηγοριάδη στη Νέα Φιγαλεία το Μάρτιο του 1821.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Δημαρχείο Φιγαλείας το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 7 το απόγευμα με καλεσμένους βουλευτές και των δυο νομών, τη συμμετοχή των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος καθώς και τη συμμετοχή του Υπουργείου Παιδείας το οποίο στηρίζει την εκδήλωση. Επίσης Δημάρχων της περιοχής καθώς και καλεσμένων καθηγητών και μαθητών από σχολικές μονάδες της Καλαμάτας οι οποίοι και θα βραβευτούν.

Η Διοργάνωση ανήκει στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και στο Σύλλογο Νεολαίας & Άθλησης Νέας Φιγαλείας, είναι υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Πύλου-Νέστορος, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης, του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης, του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης καθώς και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων