12/10/2019 12/10/2019 Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας, «ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ, και όλους τους Ιεράρχες, οι οποίοι σήμερα, στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, υποστήριξαν τη θέση και ακολούθησαν τις κανονικές και ιστορικές αποφάσεις...
12 Οκτωβρίου, 2019 - 15:06
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2019 - 15:33

Ο Μητρ. Επιφάνιος ευχαριστεί την Εκκλησία της Ελλάδος

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Επιφάνιος ευχαριστεί την Εκκλησία της Ελλάδος

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας, «ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ, και όλους τους Ιεράρχες, οι οποίοι σήμερα, στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, υποστήριξαν τη θέση και ακολούθησαν τις κανονικές και ιστορικές αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ανοίγοντας το δρόμο για την πλήρη αλληλεπίδραση ανάμεσα στις δύο Τοπικές Αυτοκέφαλες Εκκλησίες μας, σε όλα τα επίπεδα».

Η ανάρτηση 

Ευχαριστώ τον εν Χριστώ Αδελφό μου, τον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ, και όλους τους Ιεράρχες, οι οποίοι σήμερα, στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, υποστήριξαν τη θέση και ακολούθησαν τις κανονικές και ιστορικές αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ανοίγοντας το δρόμο για την πλήρη αλληλεπίδραση ανάμεσα στις δύο Τοπικές Αυτοκέφαλες Εκκλησίες μας, σε όλα τα επίπεδα.

Την Ελλάδα και την Ουκρανία, τους δύο Λαούς μας, συνδέουν λαμπρές σελίδες ιστορίας, φιλίας και συνεργασίας. Η καθιέρωση μιας πλήρους ευχαριστιακής ενότητας και επίσημης σχέσης μεταξύ των Τοπικών Εκκλησιών της Ελλάδας και της Ουκρανίας αποτελεί μία ακόμη σελίδα που θα μνημειωθεί για πάντα στην ιστορία μας και στις καρδιές μας!

Πιστεύω ότι στο εγγύς μέλλον θα έχω την χαρά να επισκεφθώ την Αθήνα, όσους βρίσκονται μέσα στην καρδιά μου, και να εκφράσω προσωπικά τα αισθήματα αγάπης και σεβασμού μας προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τους Αδελφούς Ιεράρχες και το πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων