01/03/2019 01/03/2019 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος μεταξύ άλλων στην διημερίδα για τη θρησκευτική και εκκλησιαστική διπλωματία που πραγματοποιείται στο Υπουργείο εξωτερικών ανέφερε: “H λεγόμενη εκκλησιαστική στρατηγική με κατάλληλες προϋποθέσεις μπορεί να έχει αγαθά αποτελέσματα. Μέσα από το ρωμέικο πολιτισμό την ελληνική γλώσσα την ορθόδοξη θεολογία μπορούμε να διεισδύσουμε σε αυτές τις περιοχές χωρίς να ασκούμε...
01 Μαρτίου, 2019 - 16:32
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2019 - 16:47

Ο Μητρ.Ναυπάκτου για την άσκηση εκκλησιαστικής διπλωματίας

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Ναυπάκτου για την άσκηση εκκλησιαστικής διπλωματίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος μεταξύ άλλων στην διημερίδα για τη θρησκευτική και εκκλησιαστική διπλωματία που πραγματοποιείται στο Υπουργείο εξωτερικών ανέφερε: “H λεγόμενη εκκλησιαστική στρατηγική με κατάλληλες προϋποθέσεις μπορεί να έχει αγαθά αποτελέσματα. Μέσα από το ρωμέικο πολιτισμό την ελληνική γλώσσα την ορθόδοξη θεολογία μπορούμε να διεισδύσουμε σε αυτές τις περιοχές χωρίς να ασκούμε κρατική και πολιτική διπλωματία ούτε και εκκλησιαστική διπλωματία αλλά να μεταδίδουμε τη μεγάλη δύναμη του πολιτιστικού μας DNA και μέσα από αυτή την προοπτική το ελληνικό κράτος μπορεί να προσφέρει οικονομικές ενισχύσεις, και έτσι θα αποκτήσουμε φίλους και ισχυρούς πολιτιστικούς πρεσβευτές. Είναι λάθος να χρησιμοποιείται η εκκλησία ως όχημα για καθαρά εθνικούς και πολιτικούς σκοπούς όπως θα είναι λάθος να ασχολούμαστε με τα διοικητικά και εσωτερικά τους θέματα.Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να βοηθούμε οικονομικά και να νοηματοδοτούμε την πολιτιστική τους παράδοση μέσα από τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό”.

Παρακολουθείστε απόσπασμα της εισήγησης στο βίντεο που ακολουθεί:

κάμερα Ανδρέας Χαλκιόπουλος

δημοσιογραφική κάλυψη Δημήτρης Στρουμπάκος

επιμέλεια Αγγελική Αναγνώστου

μοντάζ Μαριάνθη Ματζίρη

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων