09/11/2020 09/11/2020 Ενώ η ανθρωπότητα βρίσκεται στη δίνη της Πανδημίας, ο καθείς κάνει ό,τι μπορεί για να εκφρασθεί πνευματικά – πολιτιστικά, όπως και οι συντελεστές του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου “Αληθώς”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του Κέντρου, πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Καποδίστριας, υπεύθυνος και του Γραφείου Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. «Μπορεί να μην έχουμε την δυνατότητα της εκ της φυσικής...
09 Νοεμβρίου, 2020 - 11:40
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2020 - 11:41

Ο Μητρ. Σουηδίας για τον Άγιο Νεκτάριο στο “Lectures Αληθώς”

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Σουηδίας για τον Άγιο Νεκτάριο στο “Lectures Αληθώς”

Ενώ η ανθρωπότητα βρίσκεται στη δίνη της Πανδημίας, ο καθείς κάνει ό,τι μπορεί για να εκφρασθεί πνευματικά – πολιτιστικά, όπως και οι συντελεστές του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου “Αληθώς”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του Κέντρου, πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Καποδίστριας, υπεύθυνος και του Γραφείου Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου.

«Μπορεί να μην έχουμε την δυνατότητα της εκ της φυσικής παρουσίας και των εκ του σύνεγγυς εκδηλώσεων, όμως “ο λόγος ου δέδεται”! Υπάρχει πλέον ο τρόπος των διαδικτυακών δράσεων και ήδη έκαναν αρχή οι τηλε-διαλέξεις σημαντικών πνευματικών ανθρώπων του καιρού μας με διάφορα θέματα, υπό την στέγη του προγράμματος “LECTURES ΑΛΗΘΩΣ”.
Έτσι, έχομε την τιμή να φιλοξενούμε στο “Αληθώς”, από τη Στοκχόλμη τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα, ο οποίος ευχαρίστως αποδέχθηκε να παρουσιάσει το θέμα: “Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ. Συμβολή στην 100ετηρίδα από την κοίμησή Του”.

Σημειωτέον ότι ο Σεβ. Σουηδίας από πολύ νέος έχει ασχοληθεί με τον λαοφίλητο Άγιο του 20ού αιώνα, εντρυφώντας σε αρχειακές πηγές, δημοσιεύοντας και αναδεικνύοντας πρωτότυπο υλικό για τον βίο, την πολιτεία και το πολυειδές έργο του τιμωμένου Αγίου.

Η πρεμιέρα της παρουσίας του κ. Κλεόπα θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020, 6 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), ημέρα κατά την οποίαν η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου. Φέτος συμπληρώνονται ακριβώς 100 χρόνια από την ημέρα που ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως Νεκτάριος (9.11.1920) πέρασε στην Αιωνιότητα!

Η πρεμιέρα θα γίνει μέσ’ απ’ το κανάλι του “Αληθώς” στο YouTube και μπορείτε να την παρακολουθήσετε και εδώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων