13/03/2021 13/03/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός συμμετείχε την Παρασκευή στη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας για την επέκταση των ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης) και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ (Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών) στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδος της Περιφέρειας Έβρου. Ο Σεβασμιώτατος εκπροσώπησε και τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και...
13 Μαρτίου, 2021 - 10:43
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2021 - 10:53

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου στη διαμαρτυρία για το Κ.Υ.Τ. (BINTEO)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου στη διαμαρτυρία για το Κ.Υ.Τ. (BINTEO)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός συμμετείχε την Παρασκευή στη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας για την επέκταση των ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης) και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ (Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών) στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδος της Περιφέρειας Έβρου.

Ο Σεβασμιώτατος εκπροσώπησε και τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και Ξάνθης κ. Παντελεήμων όπως ανέφερε στην ομιλία του.

Παρακολουθήστε την ομιλία του:

Η  συγκέντρωση ήταν η τρίτη κατά σειρά στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής και όλου του Έβρου γενικότερα, μπορεί να μην είχε τον δυναμισμό και τον παλμό της προηγούμενης, όταν στις 8 Φεβρουαρίου επισκέφθηκε την πόλη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, αλλά είχε τον περισσότερο κόσμο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όσων παρέστησαν σε όλες.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο που έψαλαν όλοι μαζί οι παριστάμενοι σε αυτή την κινητοποίηση

Μάλιστα παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός εκπροσωπώντας όλους τους Μητροπολίτες της Θράκης, οι δήμαρχοι Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης.

Ήταν επίσης παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Περιφέρειας ΑΜΘ Κώστας Βενετίδης, ο Κοσμήτορας του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα Σπύρος Κουτρούμπας, οι Αντιδήμαρχοι από την Αλεξανδρούπολη Ελένη Ιντζεπελίδου, Κυριάκος Αραμπατζής και Θόδωρος Βουρδόλης, Αντιδήμαρχοι του δήμου Ορεστιάδας και δημοτικοί σύμβουλοι, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κώστας Ζάχαρης, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ.Μεμετζή, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ.Μυλωνά, Πρόεδροι άλλων θεσμικών φορέων και Συλλόγων.

Πάνω απ’ όλα όμως ήταν οι απλοί Εβρίτες κάθε ηλικίας, που παρά τις δυσκολίες της πανδημίας του κορονοϊού και τον κίνδυνο μετάδοσης, φορώντας μάσκες που πάντως δεν τους εμπόδισαν να φωνάξουν ότι δεν θα δεχθούν κανένα τετελεσμένο από την Κυβέρνηση. Φυσικά για άλλη μια φορά εντυπωσιακό παρόν έδωσε ο Σύλλογος “Αινήσιο Δέλτα” με τον Πρόεδρο του Πάρη Παπαδάκη και όλη την διοίκηση και πολλά μέλη, οι οποίοι με λεωφορείο ήρθαν από την Αλεξανδρούπολη και έδωσαν παλμό και δυναμισμό. Έντονο παρόν κα από την ανεξάρτητη και αυτόνομη Επιτροπή Αγώνα για το ΚΥΤ Φυλακίου.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρά την μεγάλη συμμετοχή, όλα κύλησαν ομαλά και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα. Μάλιστα αυτή την φορά δεν υπήρχε καθόλου αστυνομία.

πηγή: www.evros-news.gr

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων