01/05/2021 01/05/2021 Ανακοίνωση για την κοίμηση του Επισκόπου Μοζαμβίκης κυρού Χρυσοστόμου εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι είχε μια πολύ ευλογημένη πνευματική επικοινωνία με τον μακαριστό ενώ η ημέρα που τον κάλεσε κοντά του ο Κύριος δίνει ενίσχυση και παρηγορία στους συγγενείς και το ποίμνιό του. Δείτε αναλυτικά:  Όλος ο Ιερός Κλήρος...
01 Μαΐου, 2021 - 19:12
Τελευταία ενημέρωση: 01/05/2021 - 19:17

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος για τον μακαριστό Επίσκοπο Μοζαμβίκης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος για τον μακαριστό Επίσκοπο Μοζαμβίκης

Ανακοίνωση για την κοίμηση του Επισκόπου Μοζαμβίκης κυρού Χρυσοστόμου εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι είχε μια πολύ ευλογημένη πνευματική επικοινωνία με τον μακαριστό ενώ η ημέρα που τον κάλεσε κοντά του ο Κύριος δίνει ενίσχυση και παρηγορία στους συγγενείς και το ποίμνιό του.

Δείτε αναλυτικά: 

Όλος ο Ιερός Κλήρος και το Ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ιδιαίτερα της περιοχής Τιθορέας, Αμφικλείας και Ελατείας, αισθανόμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι από την κοίμηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης κυρού Χρυσοστόμου (Καραγκούνη), τέκνου της Φθιωτικής γης και παλαιού Κληρικού της Μητροπόλεως.

Ο μεταστάς Αρχιερέας κυρός Χρυσόστομος χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Προκάτοχό μου κυρό Δαμασκηνό, υπηρέτησε στή γενέτειρά του Τιθορέα (Βελίτσα) επί σχεδόν μία δεκαετία, μέχρι το 1986, και η αφετηρία της εκκλησιαστικής του πορείας υπήρξε στα ευλογημένα χώματα της Φθιώτιδας.

Προσωπικά είχα την χαρά να τον γνωρίζω και να συνεργαστώ μαζί του και πριν εκλεγώ Μητροπολίτης Φθιώτιδος, αλλά και ως Ποιμενάρχης της Φθιώτιδας αξιώθηκα να συλλειτουργήσουμε και να έχουμε μία πολύ ευλογημένη πνευματική επικοινωνία.

Είμαστε όλοι κατασυγκινημένοι, αλλά το γεγονός ότι ο Κύριος τον κάλεσε κοντά Του την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου, μας παρηγορεί κατ΄άνθρωπον έτι περισσότερον και ευχόμαστε ο Θεός να δίνει ενίσχυση και παρηγορία τόσο στους κατά σάρκα συγγενείς του όσο και στο ποίμνιό του στην Επισκοπή Μοζαμβίκης αλλά και στην των Αλεξανδρέων Εκκλησία και τον Σεπτό Προκαθήμενο Αυτής, τον προσκυνητό Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Μακαριώτατο κ. Θεόδωρο.

Διαβάστε Ακόμα – Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων