10/08/2020 10/08/2020 Από την αρχή των έντονων καιρικών φαινομένων, που πήραν στη συνέχεια ολέθρια τροπή για τις περιοχές του Ληλαντίου και των Μεσσαπίων Ευβοίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος βρισκόταν μαζί με τους εγκλωβισμένους κατοίκους της γενετείρας του, του Βασιλικού Χαλκίδος, αφού κάθε επικοινωνία από ξηράς ήταν αδύνατη μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας...
10 Αυγούστου, 2020 - 15:34
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2020 - 17:20

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην πληγείσα γενέτειρά του

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην πληγείσα γενέτειρά του

Από την αρχή των έντονων καιρικών φαινομένων, που πήραν στη συνέχεια ολέθρια τροπή για τις περιοχές του Ληλαντίου και των Μεσσαπίων Ευβοίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος βρισκόταν μαζί με τους εγκλωβισμένους κατοίκους της γενετείρας του, του Βασιλικού Χαλκίδος, αφού κάθε επικοινωνία από ξηράς ήταν αδύνατη μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 10 Αυγούστου 2020.

Υπενθυμίζουμε ότι οκτώ νεκροί, εκ των οποίων ένα βρέφος, και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της έντονης βροχόπτωσης που έπληξε το νησί τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Αυγούστου, με τα νερά να παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Μάλιστα το βράδυ της Κυριακής 9 Αυγούστου 2020, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού Χαλκίδος, τελέστηκε η καθιερωμένη προεόρτιος Ιερά Αγρυπνία επί τη Κοιμήσει της Θεοτόκου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ενώ συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Χριστοφόρος Παπαθανασίου-Εφημέριος της Ι. Μ. Αγ. Γεωργίου ΑΡΜΑ, ο Πρωτοπρεσβύτερος Σταμάτιος Μπασδέκης-Εφημέριος της Ενορίας και αρκετοί πιστοί, οι οποίο με κατάνυξη και συνοχή καρδίας συμμετείχαν στις Ιερές Ακολουθίες.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Ο Πρωθυπουργός στις πλημμύρες της Εύβοιας (ΒΙΝΤΕΟ)

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων