16/04/2022 16/04/2022 Με αφορμή τα 196 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έκανε σχετική ανάρτηση στο προφίλ του στο τουίτερ, ενώ το ΓΕΕΘΑ ετοίμασε ένα ηχητικό αφιέρωμα στη Δεύτερη Πολιορκία της Ιεράς Πόλης.  “196 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου τα ξημερώματα της Κυριακής των Βαΐων. «Φως που πατεί χαρούμενο τον Άδη...
16 Απριλίου, 2022 - 20:45

Ο Ν. Δένδιας και το ΓΕΕΘΑ για τα 196 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου

Διαδώστε:
Ο Ν. Δένδιας και το ΓΕΕΘΑ για τα 196 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου

Με αφορμή τα 196 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έκανε σχετική ανάρτηση στο προφίλ του στο τουίτερ, ενώ το ΓΕΕΘΑ ετοίμασε ένα ηχητικό αφιέρωμα στη Δεύτερη Πολιορκία της Ιεράς Πόλης. 

“196 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου τα ξημερώματα της Κυριακής των Βαΐων. «Φως που πατεί χαρούμενο τον Άδη και το χάρο» (Διονύσιου Σολωμού, «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»)”, έγραψε ο Νίκος Δένδιας στον λογαριασμό του στο τουίτερ.

 

Το podcast του ΓΕΕΘΑ για την Έξοδο του Μεσολογγίου με τον Νίκο Αλιάγα (audio)

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την Έξοδο του Μεσολογγίου, το ΓΕΕΘΑ ετοίμασε ένα ηχητικό αφιέρωμα στη Δεύτερη Πολιορκία της Ιεράς Πόλεως, από τον Απρίλιο του 1825 μέχρι τις 10 Απριλίου του 1826, οπότε και πραγματοποιήθηκε η Ηρωική Έξοδος.

Το podcast έχει τον τίτλο «Προσκλητήριο Φρουράς στους Προμαχώνες των Ελεύθερων Πολιορκημένων» και υπενθυμίζει τα συγκλονιστικά γεγονότα εκείνης της εποχής, μέσα από τα οποία αναδείχθηκε το ασύλληπτο μέγεθος της αυτοθυσίας των γενναίων Υπερασπιστών της Ιεράς Πόλεως.

Στην ηχογράφηση του δέκατου τέταρτου podcast του ΓΕΕΘΑ αποδέχτηκε την πρόσκληση να συμμετέχει ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας, ο οποίος καταγόμενος και αυτός από την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου απήγγειλε με τον δικό του μοναδικό και γλαφυρό τρόπο τα συγκινητικά ιστορικά τεκμήρια.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Αλιάγα προκειμένου να του εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες για την ευγενική του συνεισφορά στην δημιουργία του συγκεκριμένου podcast.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων