18/05/2021 18/05/2021 Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Νωρίτερα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη, ο κ. Δένδιας είχε κατά σειρά επαφές με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο...
18 Μαΐου, 2021 - 18:22

Ο Ν. Δένδιας συμμετείχε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Διαδώστε:
Ο Ν. Δένδιας συμμετείχε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη, ο κ. Δένδιας είχε κατά σειρά επαφές με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και η διατήρηση του καθεστώτος τους, καθώς και με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι και τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμαντ Ιμπραχίμ Στάγεχ, με τους οποίους συζήτησε τις εξελίξεις στην περιοχή.

Αυτή την ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει στην Ιορδανία, όπου στις 18:45 θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του, Αϊμάν Σαφαντί.

Σημειώνεται πως ο Νίκος Δένδιας είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μεταβαίνει στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη από την έναρξη της κρίσης. «Η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και υπέρμαχος της προώθησης της ασφάλειας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή, είναι ενεργή στα διπλωματικά τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή» επισήμαναν χθες διπλωματικές πηγές ενόψει των σημερινών επαφών του υπουργού Εξωτερικών με τους ομολόγους του των κρατών της περιοχής.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων