06/09/2023 06/09/2023 «68 χρόνια από το πογκρόμ κατά του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, το οποίο έμεινε στην ιστορία με την ονομασία “Σεπτεμβριανά”. Το πογκρόμ δεν ήταν μόνο η αφετηρία της συρρίκνωσης της Ελληνικής Μειονότητας στην Πόλη, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης. Στέρησε την τουρκική κοινωνία από ένα εξαιρετικά δυναμικό στοιχείο της». Αυτό έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του...
06 Σεπτεμβρίου, 2023 - 12:49

Ο Νίκος Δένδιας για τα 68 χρόνια από το πογκρόμ κατά του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης

Διαδώστε:
Ο Νίκος Δένδιας για τα 68 χρόνια από το πογκρόμ κατά του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης

«68 χρόνια από το πογκρόμ κατά του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, το οποίο έμεινε στην ιστορία με την ονομασία “Σεπτεμβριανά”. Το πογκρόμ δεν ήταν μόνο η αφετηρία της συρρίκνωσης της Ελληνικής Μειονότητας στην Πόλη, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης. Στέρησε την τουρκική κοινωνία από ένα εξαιρετικά δυναμικό στοιχείο της».

Αυτό έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, με αφορμή τη συμπλήρωση 68 ετών από τον μαζικό διωγμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης από το τουρκικό καθεστώς, συμπληρώνοντας την ανάρτησή του με φωτογραφία από τις καταστροφές περιουσιών της ελληνικής κοινότητας.

Διαβάστε επίσης:

68 χρόνια από τα “Σεπτεμβριανά”, την άγραφη γενοκτονία του Ελληνισμού

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων