01/10/2023 01/10/2023 Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης απέτισε σήμερα φόρο τιμής στους ήρωες της Δημοκρατίας, με την ευκαιρία της 1ης Οκτωβρίου, επετείου της εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στις 8 το πρωί, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πλαισιωμένος από τους Υπουργούς Εργασίας και Άμυνας, καθώς και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, τον Πρέσβη της Ελλάδαςς στην...
01 Οκτωβρίου, 2023 - 11:51
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2023 - 12:25

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’

Διαδώστε:
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης απέτισε σήμερα φόρο τιμής στους ήρωες της Δημοκρατίας, με την ευκαιρία της 1ης Οκτωβρίου, επετείου της εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στις 8 το πρωί, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πλαισιωμένος από τους Υπουργούς Εργασίας και Άμυνας, καθώς και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, τον Πρέσβη της Ελλάδαςς στην Κύπρο, αλλά και την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εθνάρχη Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στεφάνι κατέθεσε, επίσης, εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου κατέθεσε στεφάνι.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μετέβη στο Μνημείο των Αντιστασιακών, στο Πάρκο Προεδρικού Μεγάρου, όπου τελέστηκε τρισάγιο και στη συνέχεια, πλαισιωμένος από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι.

Αργότερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τον χαιρετισμό της στρατιωτικής παρέλασης που διεξάγεται με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει, το μεσημέρι, μαζί με τη σύζυγό του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, δεξίωση στα μέλη του Διπλωματικού και Προξενικού Σώματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων