03/09/2020 03/09/2020 Με την ελπίδα πως σύντομα ο Άγιος Μάμας θα τιμηθεί ελεύθερα στην κατεχόμενη γενέτειρά του τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου. Το εσπέρας της Τρίτης, 1η Σεπτεμβρίου 2020, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, συνοδευόμενος από τους ιερολ. Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως Επιφάνιο και του Μητροπολιτικού Ναού Μάριο, μετέβησαν στο...
03 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:26
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2020 - 9:29

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στους εορτασμούς για τον Άγιο Μάμα

Διαδώστε:
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στους εορτασμούς για τον Άγιο Μάμα

Με την ελπίδα πως σύντομα ο Άγιος Μάμας θα τιμηθεί ελεύθερα στην κατεχόμενη γενέτειρά του τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου.

Το εσπέρας της Τρίτης, 1η Σεπτεμβρίου 2020, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, συνοδευόμενος από τους ιερολ. Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως Επιφάνιο και του Μητροπολιτικού Ναού Μάριο, μετέβησαν στο ιδιωτικό ιερό παρεκκλήσιο της θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος παρά την κοινότητα Καλού Χωριού Λάρνακος, όπου χοροστάτησε κατά την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού για την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος, πολιούχου της κατεχόμενης σήμερα κοινότητος Μανδρών Αμμοχώστου, της και γενέτειράς του.

Στην ακολουθία έλαβαν επίσης μέρος οι πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Λάζαρος Γεωργίου, οι αιδεσιμολ. Πρωτ. Πέτρος Λαπαθιώτης ,Οικ. Θεόδοσης Θεοχάρους και Πρωτ. Κυριάκος Παπαϊωακείμ.

Τους ύμνους απέδωσαν χορός ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής κ. Γεωργίου Σπανού.

Παρέστησαν επίσης ο έντιμος Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και άλλοι προσκεκλημένοι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων