30/10/2020 30/10/2020 Η Ορθοδοξία πενθεί παγκοσμίως για μία προσωπικότητα σπουδαίας πνευματικής εμβέλειας. «Του χρωστάμε πολλά, ώστε να τον θυμόμαστε και να τον αναφέρουμε πάντοτε με ένα χαμόγελο και να είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα έχει κάνει, ειδικά τον τελευταίο καιρό. Ήταν γενναίος» είπε, μεταξύ άλλων, ο διεθνούς φήμης τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς επ’ αφορμή της κοιμήσεως του Μητροπολίτου...
30 Οκτωβρίου, 2020 - 22:53
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2020 - 23:02

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αφιερώνει λόγια καρδιάς στον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο

Διαδώστε:
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αφιερώνει λόγια καρδιάς στον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο

Η Ορθοδοξία πενθεί παγκοσμίως για μία προσωπικότητα σπουδαίας πνευματικής εμβέλειας. «Του χρωστάμε πολλά, ώστε να τον θυμόμαστε και να τον αναφέρουμε πάντοτε με ένα χαμόγελο και να είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα έχει κάνει, ειδικά τον τελευταίο καιρό. Ήταν γενναίος» είπε, μεταξύ άλλων, ο διεθνούς φήμης τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς επ’ αφορμή της κοιμήσεως του Μητροπολίτου Μαυροβουνίου κ. Αμφιλοχίου. «Έδειξε στους ανθρώπους πώς να διατηρούν την πολιτιστική και την πνευματική κληρονομιά τους».

«Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και να περάσω λίγο χρόνο μαζί του» δήλωσε, επιπρόσθετα, ο Τζόκοβιτς. «Θα είναι πνευματικά ανάμεσά μας για πολλά χρόνια».

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρός Αμφιλόχιος, ο οποίος εκοιμήθη τα ξημερώματα της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου, συνέδεσε το όνομά του με τον μεγάλο αγώνα για την διατήρηση της Ορθοδοξίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς στο Μαυροβούνιο. Βρέθηκε στο στόχαστρο της προηγούμενης κυβέρνησης και παρά τις διώξεις, τις προσαγωγές και τις συκοφαντίες που δέχθηκε, δεν εγκατέλειψε ούτε μία στιγμή των αγώνα «για τα Ιερά του τόπου».

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων