19/10/2019 19/10/2019 Έφθασε στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, κατά την 19η Οκτωβρίου 2019, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο Παναγιώτατος θα παραμείνει στην Αθωνική Πολιτεία έως την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, ενώ και επισκέπτεται την Ι.Μ. Ξενοφώντος με αφορμή τα 200 χρόνια από το χτίσιμο του νέου Καθολικού, αλλά και τα εγκαίνια του νέου Συνοδικού. Τον Παναγιώτατο...
19 Οκτωβρίου, 2019 - 19:54
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2019 - 22:59

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Περιβόλι της Παναγίας – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ – “Όλοι είστε τμήμα της καρδιάς του Πατριάρχου”

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Περιβόλι της Παναγίας – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ – “Όλοι είστε τμήμα της καρδιάς του Πατριάρχου”

Έφθασε στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, κατά την 19η Οκτωβρίου 2019, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο Παναγιώτατος θα παραμείνει στην Αθωνική Πολιτεία έως την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, ενώ και επισκέπτεται την Ι.Μ. Ξενοφώντος με αφορμή τα 200 χρόνια από το χτίσιμο του νέου Καθολικού, αλλά και τα εγκαίνια του νέου Συνοδικού.

Τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο Καθηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος Γερ. Αλεξιος. Αναφέρθηκε στην ιστορική επετειακή θεία λειτουργία για τα 200 χρονια, στην παραμύθια που προσφέρει στην αδελφότητα η παρουσία του Παναγιωτάτου, στο χρυσούν Ιωβηλαίο των 50 ετών ιερατικής διακονίας του Πατριάρχου και ενθύμισε την παρουσία του Πατριάρχου στη χιλιετιρίδα του Αγίου Όρους, η οποία έμεινε αλησμόνητος.

Αντιφωνησε ο Πατριάρχης, τονίζοντας την ιεροκανονικήν προστασία στον αγιορείτικο μοναχισμόν. Αναφέρθηκε στους σκαταλυτους πνευματικούς δεσμούς, λέγοντας, ότι, δεν μπορεί να υπάρχει Αγιορείτης χωρίς Οικουμενικό Πατριαρχείο. Όλοι είστε τμήμα της καρδιάς του Πατριάρχου, και είστε ευπρόσδεκτοι στο Φανάρι.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αγιορείτες πατέρες, Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών της Αθωνικής Πολιτείας, κελλιώτες, ευλαβείς προσκυνητές προσήλθαν για την υποδοχή του Παναγιωτάτου, καθώς και η Ιερά Επιστασία και ο Πρωτεπιστάτης Γερ. Συμεών Διονυσιάτης.

Αναλυτικότερα, τον Παναγιώτατο υποδέχτηκε ο Πρωτεπιστατης του αγ. Όρους με την Ιερά Επιστασία, ο υφυπουργός Εξωτερικών, οι Καθηγουμενοι της Ι.Μ. Ξενοφώντος Γερ. Αλέξιος, Καθηγουμενοι των ιερών Μονών Βατοπαιδιου, Διονυσίου, Παντοκράτορος, Σταυρονικήτα, αντιπρόσωποι ιερών μονών, επίσημοι προσκεκλημένοι και ευλαβείς προσκυνητές. Η Ιερά πομπή ξεκίνησε από τον αρσανά της Μονής Ξενοφώντος προς το Καθολικό της Μονής όπου και εψάλη αγιασμός από τον Πατριάρχη για τα 200 χρόνια από τη θεμελίωση του ιερού ναού και Επίσημη Δοξολογία.

Ας σημειωθεί, ότι, η ΑΘ.Π. είναι ο κανονικός Επίσκοπος και πνευματικός Πατήρ του Αγίου Όρους, στο όνομα του οποίου τελούνται όλες οι ακολουθίες του Άθωνα.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης προσκυνητών έχει στηθεί στην αυλή της Μονής “Γιγαντοοθόνη” για την κάλυψη των αναγκών και την δυνατότητα να έχουν οπτική επαφή όλοι με τα τελούμενα εντός του καθολικού.

Στη Μονή έφθασαν πολιτικοί, καθώς και κορυφαίοι εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών. Παρίσταται, εξάλλου, και ο νέος διοικητής του Αγίου όρους, κ. Μαρτίνος.

Με την έλευση του Παναγιωτάτου, έλαβαν χώρα ο Αγιασμός στο Καθολικό της Ι.Μ. Ξενοφώντος και Εγκαίνια του νέου Συνοδικού, ενώ και ακολούθως, Τράπεζα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ –  ΦΩΤΟ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων