08/05/2021 08/05/2021 Πολλές φορές η εκκλησία ταυτίζεται με την έννοια της παράδοσης με την αρνητική της σημασία, κατηγορείται δηλαδή από πολλούς ότι αρνείται να εξελιχθεί και να προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής. Η Εκκλησία όμως γνωρίζει καλά ότι δεν μπορεί να αρνηθεί σε καμμία περίπτωση την παράδοσή της, διότι αυτή η παράδοση κουβαλάει μέσα της εμπειρίες και...
08 Μαΐου, 2021 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2021 - 17:52

Ο Ωρεών Φιλόθεος για την Παράδοση της Εκκλησίας μας

Διαδώστε:
Ο Ωρεών Φιλόθεος για την Παράδοση της Εκκλησίας μας

Πολλές φορές η εκκλησία ταυτίζεται με την έννοια της παράδοσης με την αρνητική της σημασία, κατηγορείται δηλαδή από πολλούς ότι αρνείται να εξελιχθεί και να προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής. Η Εκκλησία όμως γνωρίζει καλά ότι δεν μπορεί να αρνηθεί σε καμμία περίπτωση την παράδοσή της, διότι αυτή η παράδοση κουβαλάει μέσα της εμπειρίες και βιώματα αιώνων. Η παράδοση, λοιπόν, δεν είναι απλώς κάτι το οποίο διατηρούμε οι χριστιανοί από συνήθεια, ή από προσπάθεια μίμησης του παρελθόντος, αλλά είναι κάτι το οποίο εκφράζει την ζωή της εκκλησίας.

Παρακολουθήστε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο:

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΑΡΧΗ – eviathema.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων