16/10/2020 16/10/2020 Με μια σύντομη ανάρτηση στο facebook o π. Ελευθέριος Χρυσοχόος, υπεύθυνος στο γραφείο εκπροσωπήσεως Οικουμενικού Πατριαρχείου εν Αθήναις, αποχαιρετά τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης, κυρό Γεννάδιο που εκοιμήθη σήμερα τα ξημερώματα.  «Εκοιμήθη πριν λίγες ώρες ο Μητροπολίτης Ιταλίας κύρος Γεννάδιος (Ζερβός, γεν. 1937). Αισθάνομαι την κατ΄άνθρωπο θλίψη, διότι εγνώριζα τον μακαριστό Ιεράρχη από την...
16 Οκτωβρίου, 2020 - 17:38
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2020 - 17:51

Ο π. Ελευθέριος Χρυσοχόος αποχαιρετά τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιταλίας

Διαδώστε:
Ο π. Ελευθέριος Χρυσοχόος αποχαιρετά τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιταλίας

Με μια σύντομη ανάρτηση στο facebook o π. Ελευθέριος Χρυσοχόος, υπεύθυνος στο γραφείο εκπροσωπήσεως Οικουμενικού Πατριαρχείου εν Αθήναις, αποχαιρετά τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης, κυρό Γεννάδιο που εκοιμήθη σήμερα τα ξημερώματα. 

«Εκοιμήθη πριν λίγες ώρες ο Μητροπολίτης Ιταλίας κύρος Γεννάδιος (Ζερβός, γεν. 1937).

Αισθάνομαι την κατ΄άνθρωπο θλίψη, διότι εγνώριζα τον μακαριστό Ιεράρχη από την δεκαετία του ’80, όταν ήταν ακόμα βοηθός επίσκοπος της τότε Μητροπόλεως Αυστρίας, με τον τίτλο Κρατείας. Πάντοτε είχαμε επικοινωνία. Μας ένωνε επιπλέον η Δωδεκανησιακή μας καταγωγή, για την οποία πάντοτε καμάρωνε, αλλά και η αγάπη του για την Πάτμο, αφού ήταν απόφοιτος της Πατμιάδας! Στερείται η Μητέρα Εκκλησία και η επαρχία του έναν καλό Ιεράρχη, στερούμεθα όμως και όλοι οι Δωδεκανήσιοι έναν δικό μας άνθρωπο. Είχα την χαρά και την ευλογία να συλλειτουργήσω μαζί του πέρυσι, στις 23 Αυγούστου 2019, στην πανήγυρη της γενέτειράς του, στην Κρεμαστή της Ρόδου, στην χάρη της Παναγίας της Καθολικής της θαυματουργής. Εκείνη ας τον υποδεχτεί στην βασιλεία του Υιού της. Να έχουμε την ευχή του!», γράφει ο π. Ελευθέριος για την εκδημία του μακαριστού Γενναδίου.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων