03/12/2019 03/12/2019 Γενική ιερατική σύναξη έγινε το πρωί της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας. Κατ᾽ αυτήν κύριος ομιλητής ήταν ο αρχιμανδρίτης π. Μύρων Σιμωνοπετρίτης, πνευματικός της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Αγρού. Ο π. Μύρων έκανε αναφορά στην ζωή του ιερέως τόσο εντός όσο και εκτός ναού. Τόνισε ότι στοιχείο της...
03 Δεκεμβρίου, 2019 - 15:03
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2019 - 14:33

Ο π. Μύρων Σιμωνοπετρίτης για το θυσιαστικό πνεύμα του ιερέως

Διαδώστε:
Ο π. Μύρων Σιμωνοπετρίτης για το θυσιαστικό πνεύμα του ιερέως

Γενική ιερατική σύναξη έγινε το πρωί της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας. Κατ᾽ αυτήν κύριος ομιλητής ήταν ο αρχιμανδρίτης π. Μύρων Σιμωνοπετρίτης, πνευματικός της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Αγρού.

Ο π. Μύρων έκανε αναφορά στην ζωή του ιερέως τόσο εντός όσο και εκτός ναού. Τόνισε ότι στοιχείο της ιερατικής ζωής είναι το θυσιαστικό πνεύμα. Ακόμη ότι ο ιερέας καλείται να έχει ιεροπρέπεια, να λειτουργεί ευσχημόνως και κατά τάξιν, να είναι ευπρεπής και καθαρός. Έκανε αναφορά σε λόγους των νεοκαταταγέντων αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου, Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου, καθώς και των σπουδαίων αγιορειτών προσωπικοτήτων π. Εφραίμ Κατουνακιώτου και Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου.

Ο π. Μύρων επεσήμανε ότι οι ρόλοι του ιερέα είναι διακριτοί. Ότι στον ναό είναι λειτουργός και ποιμένας, ενώ στο σπίτι του είναι σύζυγος και πατέρας. Αν ο ιερέας δεν βρίσκει χρόνο για την σύζυγό του και τα παιδιά του, τότε η αγάπη του είναι ανενεργή. Ο ιερέας καλείται να λειτουργεί ως παράγοντας καταλλαγής στην οικογένειά του. Να αφήνει όμως και τις μέριμνές του έξω από το άγιο θυσιαστήριο και να λειτουργεί με συναίθηση της παρουσίας του Θεού. Να έχει καθαρότητα ψυχής έναντι του μυστηρίου, να μην τον βαραίνει η κατάκριση ή η κρίση ή η κατάρα εις βάρος τρίτου, αλλά να είναι πρόσωπο που λειτουργεί την αγάπη!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή με τον οποίο συνδέεται από μακρών χρόνων με φιλία και εκτίμηση, ζήτησε από τους ιερείς εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων να έχουν πνευματική ηρεμία και καθαρότητα εντός των καρδιών τους και να έχουν τάξη τόσο στον ναό όσο και στην ζωή τους. Παράλληλα, έδωσε οδηγίες για διοικτητικά και πνευματικά ζητήματα, ενώ στο τέλος χαιρέτησε έναν προς έναν τους κληρικούς ευχόμενος τα “Καλά Χριστούγεννα”!

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων