20/12/2023 20/12/2023 Το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας τέθηκε επί τάπητος στην εκπομπή «Τριτολογίες», της ΕΡΤ3 όπου εξέθεσε τις θέσεις του για το ζήτημα, ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος, καθηγητής θρησκειολογίας και ερμηνείας της θρησκείας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. «Ζούμε σε μια εποχή όπου η οντολογία έχει καταρρεύσει και στη θέση της έχει μπει η...
20 Δεκεμβρίου, 2023 - 10:12
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2023 - 10:15

Ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος για γάμο ομοφύλων και τεκνοθεσία

Διαδώστε:
Ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος για γάμο ομοφύλων και τεκνοθεσία

Το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας τέθηκε επί τάπητος στην εκπομπή «Τριτολογίες», της ΕΡΤ3 όπου εξέθεσε τις θέσεις του για το ζήτημα, ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος, καθηγητής θρησκειολογίας και ερμηνείας της θρησκείας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

«Ζούμε σε μια εποχή όπου η οντολογία έχει καταρρεύσει και στη θέση της έχει μπει η ψυχολογία, δεν είναι τι είναι τα όντα, αλλά πως αισθάνονται και η ηθική έχει μια οντολογία. Είμαστε κληρονόμοι σημασιών, δε φτιάχνουμε εμείς τις σημασίες, εάν τις φτιάχνουμε αυτό είναι επικίνδυνο. Κοιτώντας προς τα πίσω, δεν θα βρείτε πουθενά, ούτε στο Κοράνι, ούτε στο ρωμαϊκό δίκαιο, ούτε στις βουδιστικές γραφές, στην ελληνική φιλοσοφία, στην Παλαιά , στην Καινή Διαθήκη, ούτε στο Βυζαντινό δίκαιο, δε θα βρείτε τη λέξη γάμος να συνδέεται με σύζευξη ομοφύλων», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος και πρόσθεσε:

«Δεν είμαι αυτός που θα αρνηθεί το δικαίωμα οιουδήποτε να θέλει και να ζητάει οτιδήποτε και να το πραγματώνει με μία κοινή συμφωνία που θα κάνει το κράτος με τα υποκείμενα τα οποία το αποτελούνε, το άλλο θέμα όμως είναι το κατά πόσο σχετίζεται η ζωή μας με αυτό που έλεγε ο αρχαίος φιλόσοφος ή ο Μάξιμος Ομολογητής το «κατ’ αλήθειαν ζειν» να ζω αληθεύοντας, ότι ζω όχι απλώς εκπληρώνοντας την επιθυμία, αλλά εκπληρώνοντας τη βαθύτερη αλήθεια μου».

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων