03/11/2022 05/11/2022 Στο μεγάλο τάμα του, να κολυμπήσει 25 ναυτικά μίλια! (σ.σ. σχεδόν δηλαδή 47 χιλιόμετρα!) από τη Ρόδο στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη στη Σύμη (από 6 έως 8 Νοεμβρίου), αλλά και στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει στο υπεράνθρωπο εγχείρημά του αναφέρθηκε ο Παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr) και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη. Ακούστε...
03 Νοεμβρίου, 2022 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2022 - 3:49

Ο Παραολυμπιονίκης Χ. Ταϊγανίδης μιλά στο ope.gr για την πίστη του στο Θεό και αποκαλύπτει ότι θα προσφέρει μετάλλιό του στον Πανορμίτη (audio)

Διαδώστε:
Ο Παραολυμπιονίκης Χ. Ταϊγανίδης μιλά στο ope.gr για την πίστη του στο Θεό και αποκαλύπτει ότι θα προσφέρει μετάλλιό του στον Πανορμίτη (audio)

Στο μεγάλο τάμα του, να κολυμπήσει 25 ναυτικά μίλια! (σ.σ. σχεδόν δηλαδή 47 χιλιόμετρα!) από τη Ρόδο στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη στη Σύμη (από 6 έως 8 Νοεμβρίου), αλλά και στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει στο υπεράνθρωπο εγχείρημά του αναφέρθηκε ο Παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr) και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη.

Ακούστε τα όσα ανέφερε:

 

«Ο λόγος που το κάνω είναι για να περάσω πολλά μηνύματα στον κόσμο πέραν του τάματος. Αυτή τη στιγμή έρχομαι αντιμέτωπος με τους παιδικούς μου φόβους (σ.σ. καρχαρίες, μεγάλα ψάρια) και ήταν αυτοί οι φόβοι που με ανάγκασαν στο να μάθω να κολυμπάω. Οι άνθρωποι με αναπηρία -όποια αναπηρία και αν έχουν- μπορούν να καταφέρουν τα πάντα στη ζωή τους, να μην το βάζουν κάτω αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία. Είμαστε ισότιμα μέλη σε αυτή την κοινωνία» ανέφερε αρχικά και μεταξύ άλλων ο σπουδαίος Παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Χαράλαμπος Ταϊγανίδης.

Εν συνεχεία ο προσθέτει, μεταξύ άλλων, «Επειδή πιστεύω πάρα πολύ στο Θεό, στην Παναγία, στους Αγίους μας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του εγχειρήματος κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου καθορίσαμε αυτή τη διαδρομή ώστε να παραδώσουμε το χρυσό μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2017 στον Πανορμίτη, ένα μετάλλιο που ουσιαστικά με έχει ”σημαδέψει” γιατί προήλθε μετά από μεγάλο τραυματισμό που είχα στη μέση. Κατάφερα και επανήλθα και πήρα ένα χρυσό και δύο ασημένια μετάλλια. Πιστεύω ότι αυτό το μετάλλιο (σ.σ. το χρυσό) δεν ήταν μόνο από τη δική μου πίστη αλλά ήταν ένα δώρο πέραν των δικών μου δυνατοτήτων. Ήταν η πίστη μου προς το Θεό και πιστεύω ότι το μετάλλιο αυτό αξίζει να πάει στον Πανορμίτη».

Αξιοσημείωτο είναι ότι το εν λόγω εγχείρημα θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού θα συγκεντρωθούν χρήματα για να αγορασθούν σκυλάκια- οδηγοί για τυφλούς.

Όλα είναι δυνατά στη ζωή

 «Όταν έχουμε όνειρα και πιστεύουμε πρέπει να τα πραγματοποιούμε. Όλα είναι δυνατά στη ζωή» συμπληρώνει, μεταξύ άλλων, ο σπουδαίος Παραολυμπιονίκης.

Το τάμα των πενήντα χιλιομέτρων κολύμβησης!

Αναλυτικότερα, ο χρυσός παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης στα 41 του χρόνια  προετοιμάζεται για το σπουδαίο του εγχείρημα, να κολυμπήσει από τη Ρόδο (σ.σ. Κάτω Πέτρες)  στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη στη Σύμη (από 6 έως 8 Νοεμβρίου), εκπληρώνοντας έτσι το δικό του τάμα.

Σημειώνεται ότι ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης έχει πάρει μέρος σε 5 Παραολυμπιακούς Αγώνες, έχει 10 παραολυμπιακά μετάλλια, 4 χρυσά, 4 ασημένια, 2 χάλκινα μετάλλια, 14 παγκόσμιους τίτλους και 24 παγκόσμια ρεκόρ.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι θα μεταδίδεται η μεγάλη προσπάθεια του λεπτό προς λεπτό στο διαδίκτυο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων