25/08/2022 25/08/2022 Δεν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου στο περιθώριο της συνόδου των θρησκευτικών ηγετών στο Καζακστάν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, παρά το γεγονός ότι ο Ποντίφικας σε πρόσφατες συνεντεύξεις του δήλωνε ότι ήλπιζε να συναντηθεί με τον προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας στη διάρκεια...
25 Αυγούστου, 2022 - 9:46
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2022 - 13:47

Ο Πατριάρχης Μόσχας δεν θα συναντήσει τον πάπα Φραγκίσκο στη Σύνοδο του Καζακστάν

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας δεν θα συναντήσει τον πάπα Φραγκίσκο στη Σύνοδο του Καζακστάν

Δεν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου στο περιθώριο της συνόδου των θρησκευτικών ηγετών στο Καζακστάν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, παρά το γεγονός ότι ο Ποντίφικας σε πρόσφατες συνεντεύξεις του δήλωνε ότι ήλπιζε να συναντηθεί με τον προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας στη διάρκεια αυτής της επισκέψεώς του. 

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Ο ποντίφικας θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Νουρ-Σουλτάν, το τριήμερο 13-15 Σεπτεμβρίου, για το 7ο Συνέδριο Ηγετών Παγκόσμιων και Παραδοσιακών Θρησκειών.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, είπε στο ρωσικό πρακτορείο ότι δεν τίθεται θέμα συνάντησης των δύο θρησκευτικών ηγετών στο περιθώριο της συνόδου. «Μια συνάντηση πρέπει να είναι ένα ανεξάρτητο γεγονός λόγω της σημασίας της», είπε ο επίσκοπος, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον πάπα Φραγκίσκο στις αρχές Αυγούστου.

Ο πάπας και ο πατριάρχης Κύριλλος έχουν συναντηθεί μία φορά στο παρελθόν, στην Κούβα, το 2016.

Στο μεταξύ, χθες, 24 Αυγούστου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Μητροπολιτικής Περιφέρειας στη Δημοκρατία του Καζακστάν, Μητροπολίτη Αστάνας και Καζακστάν κ. Αλέξανδρο.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την επικείμενη συμμετοχή της επίσημης αντιπροσωπείας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις εργασίες του VII Συνεδρίου Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών, που θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Σεπτεμβρίου στο Νουρ-Σουλτάν.

Πηγές: www.reuters.com, mospat.ru

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων