09/10/2021 21/10/2021 «Η σύμβαση που πρόκειται να υπογραφεί μεταξύ ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου και Δήμου Ρόδου θα ανοίξει νέες προοπτικές στο Πανορθόδοξο Κέντρο και η ολοκλήρωση του Ναού για τον Πολιούχο της Ρόδου θα είναι σύντομα γεγονός» δήλωσε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, ο νομικός σύμβουλος του δήμου Ρόδου Θοδωρής Παπαγεωργίου που χειρίζεται την υπόθεση...
09 Οκτωβρίου, 2021 - 10:50
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2021 - 17:27

Ο Πολιούχος της Ρόδου Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος αποκτά «στέγη»

Διαδώστε:
Ο Πολιούχος της Ρόδου Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος αποκτά «στέγη»

«Η σύμβαση που πρόκειται να υπογραφεί μεταξύ ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου και Δήμου Ρόδου θα ανοίξει νέες προοπτικές στο Πανορθόδοξο Κέντρο και η ολοκλήρωση του Ναού για τον Πολιούχο της Ρόδου θα είναι σύντομα γεγονός» δήλωσε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, ο νομικός σύμβουλος του δήμου Ρόδου Θοδωρής Παπαγεωργίου που χειρίζεται την υπόθεση εκ μέρους του δήμου.

«Η είσοδος του δήμου Ρόδου στην προγραμματική, δήλωσε ο κ. Παπαγεωργίου, γίνεται για να απεμπλακούν κάποιες διαδικασίες και να λυθούν κυρίως οικονομικά ζητήματα. Ύστερα από διαπραγματεύσεις σε υψηλό επίπεδο ορίστηκε νέο ελάχιστο τίμημα-μίσθωμα που ανέρχεται σε 30.000 ευρώ ετησίως Το ποσό θα καταβάλλεται από το δήμο Ρόδου επειδή τα οικονομικά της Ιεράς Μητρόπολης δεν μπορούν να αντέξουν αυτό το βάρος» ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Παπαγεωργίου έχουν γίνει συζητήσεις για το επόμενο διάστημα να παραχωρηθεί στο δημόσιο, ακίνητο ισόποσης αξίας με το ακίνητο του Πατριαρχικού προκειμένου να παραχωρηθεί κατά κυριότητα το συγκεκριμένο ακίνητο στον δήμο Ρόδου και την ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Οι εργασίες για τον ιερό Ναό του Πολιούχου, πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα και αναμένεται η Ρόδος να αποκτήσει ένα νέο Μητροπολιτικό Κέντρο.

 

Πηγή: ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων