05/05/2023 05/05/2023 Η Covid-19 δεν αποτελεί πλέον μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), λέγοντας ότι η Covid τελεί πλέον υπό επαρκή έλεγχο. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς το τέλος της πανδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερους από 6,9 εκατομμύρια ανθρώπους. «Με μεγάλη ελπίδα δηλώνω ότι η Covid-19 δεν...
05 Μαΐου, 2023 - 17:32
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2023 - 17:20

Ο ΠΟΥ κήρυξε το τέλος της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για την πανδημία

Διαδώστε:
Ο ΠΟΥ κήρυξε το τέλος της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για την πανδημία

Η Covid-19 δεν αποτελεί πλέον μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), λέγοντας ότι η Covid τελεί πλέον υπό επαρκή έλεγχο. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς το τέλος της πανδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερους από 6,9 εκατομμύρια ανθρώπους.

«Με μεγάλη ελπίδα δηλώνω ότι η Covid-19 δεν συνιστά πλέον μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, εκτιμώντας ότι η πανδημία έχει οδηγήσει σε «τουλάχιστον 20 εκατομμύρια» θανάτους, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από τον επίσημο απολογισμό του Οργανισμού.

Η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ που στις 30 Ιανουαρίου 2020 είχε κηρύξει ύψιστο επίπεδο συναγερμού του Οργανισμού για την Covid-19 ήρε σήμερα αυτό το επίπεδο συναγερμού.

Η άρση του μέτρου είναι ένα σημάδι της προόδου που έχει σημειώσει ο κόσμος στην καταπολέμηση του ιού, αλλά ο ΠΟΥ έχει πει ότι η Covid-19 είναι εδώ για να μείνει, ακόμα κι αν δεν αποτελεί πλέον κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

Σ. Κυριακίδου για COVID-19: Μετά από 38 μήνες μπορούμε να προχωρήσουμε

«Μετά από 38 μήνες μπορούμε να προχωρήσουμε», σημείωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ ότι ο κορωνοϊός τελείωσε ως παγκόσμια έκτακτη υγειονομική ανάγκη.

Ειδικότερα, η κ. Κυριακίδου ανέφερε στην ανάρτησή της στο Twitter: «Tο απόγευμα o ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι η COVID- 19 τελείωσε ως παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία. Μετά από 38 μήνες μπορούμε να προχωρήσουμε. Αλλά η COVID -19 δεν έχει τελειώσει ως παγκόσμια απειλή για την υγεία. Συνεχίζουμε με την επιτήρηση, τον εμβολιασμό των ευάλωτων και την αυξημένη ετοιμότητα για το μέλλον».

 

(Πηγή: AP)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων