17/06/2021 17/06/2021 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επαίνεσε την Πέμπτη τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τον επαγγελματισμό του, αφότου επέστρεψε στην Ρωσία από την Γενεύη μετά την πρώτη συνάντηση που είχε μαζί του, λέγοντας ότι η ατμόσφαιρα στις συνομιλίες ήταν φιλική. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι ο Μπάιντεν γνωρίζει τι θέλει, προσπαθεί να το πετύχει...
17 Ιουνίου, 2021 - 19:07
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2021 - 19:01

Ο Πούτιν επαίνεσε τον Μπάιντεν για τον επαγγελματισμό του

Διαδώστε:
Ο Πούτιν επαίνεσε τον Μπάιντεν για τον επαγγελματισμό του

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επαίνεσε την Πέμπτη τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τον επαγγελματισμό του, αφότου επέστρεψε στην Ρωσία από την Γενεύη μετά την πρώτη συνάντηση που είχε μαζί του, λέγοντας ότι η ατμόσφαιρα στις συνομιλίες ήταν φιλική.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι ο Μπάιντεν γνωρίζει τι θέλει, προσπαθεί να το πετύχει αυτό που θέλει και ενεργεί «επιδέξια».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας μέσω βιντεοδιάσκεψης με τους αποφοίτους του προγράμματος εφεδρικού στελεχικού δυναμικού της Ανώτατης Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, δήλωσε ότι η εικόνα για τον Μπάιντεν που παρουσιάζουν τα ρωσικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δεν έχει τίποτα το κοινό με την πραγματικότητα.

«Η εικόνα για τον πρόεδρο Μπάιντεν που δημιουργούν και ο δικός μας αλλά και ο αμερικανικός Τύπος δεν έχει τίποτα το κοινό με την πραγματικότητα», είπε ο Πούτιν προσθέτοντας ότι «ο Μπάιντεν είναι επαγγελματίας. Και πρέπει να συνεργάζεσαι μαζί του πολύ προσεκτικά, ώστε να μην σου ξεφύγει τίποτα. Ο ίδιος, σας διαβεβαιώ, δεν του ξεφεύγει τίποτα».

«Είναι συγκροτημένος, αντιλαμβάνεται τι θέλει να επιτύχει και ενεργεί πολύ επιδέξια στην δια ζώσης συνομιλία. Αυτό το αντιλαμβάνεσαι αμέσως», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι τον Αμερικανό πρόεδρο θα τον «αφήσουν να δουλέψει ήρεμα».

«Ελπίζω πολύ, ότι δεν θα συμβεί αυτό που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και θα τον αφήσουν να εργαστεί ήρεμα», δήλωσε ο Πούτιν.

Αναφερόμενος στο κλίμα που υπήρχε κατά την συνάντηση κορυφής στην Γενεύη, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι ήταν καλοπροαίρετο και πως κατάφεραν να καταλάβουν ο ένας τον άλλον στα βασικά ζητήματα.

«Η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά καλοπροαίρετη. Όπως νομίζω, μπορέσαμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον, να καταλάβουμε τις θέσεις μας σε σημαντικά ζητήματα, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό διαφέρουν», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος προσέθεσε ότι η σύνοδος κορυφής «μας έδωσε την δυνατότητα να καταγράψουμε σε τι συνίστανται οι διαφορές αυτές». «Την ίδια στιγμή καθορίσαμε εκείνες τις κατευθύνσεις είτε εκείνα τα σημεία για τα οποία μπορούμε να μιλήσουμε για μια ενδεχόμενη μελλοντική προσέγγιση των θέσεων», πρόσθεσε ο Πούτιν επισημαίνοντας ότι« υπάρχουν πράγματα, τα οποία παρουσιάζουν και για μας και για τις Ηνωμένες Πολιτείες απόλυτη προτεραιότητα και ενδιαφέρον».

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων