07/01/2022 07/01/2022 Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τους Ορθόδοξους Χριστιανούς για την ημέρα των Χριστουγέννων. Κατά την ομιλία του τόνισε ότι αυτή η ημέρα “είναι μια από τις κύριες και πιο αγαπημένες χριστιανικές γιορτές, καθώς έχει ιδιαίτερη ηθική σημασία”. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρευρέθηκε σε ολονύκτια λειτουργία των Ορθοδόξων Χριστουγέννων στην Εκκλησία του Σωτήρος, που...
07 Ιανουαρίου, 2022 - 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2022 - 17:19

Ο Πούτιν συνεχάρη τους Ορθόδοξους Ρώσους για τα Χριστούγεννα

Διαδώστε:
Ο Πούτιν συνεχάρη τους Ορθόδοξους Ρώσους για τα Χριστούγεννα

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τους Ορθόδοξους Χριστιανούς για την ημέρα των Χριστουγέννων. Κατά την ομιλία του τόνισε ότι αυτή η ημέρα “είναι μια από τις κύριες και πιο αγαπημένες χριστιανικές γιορτές, καθώς έχει ιδιαίτερη ηθική σημασία”. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρευρέθηκε σε ολονύκτια λειτουργία των Ορθοδόξων Χριστουγέννων στην Εκκλησία του Σωτήρος, που βρίσκεται στην προεδρική του κατοικία στο Νόβο-Ογκάριοβο, στην επαρχία Οντίντσοβο στην Περιφέρεια της Μόσχας.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Ενώνοντας τους ανθρώπους γύρω από υψηλά πνευματικά ιδανικά και αξίες, γεμίζουν οι καρδιές τους με χαρά και φωτεινές ελπίδες, και εμπνέονται για νέα επιτεύγματα. Και φυσικά, με αυτές τις γιορτές συνδεόμαστε με τις καλές οικογενειακές παραδόσεις που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας υπογράμμισε ακόμη την τεράστια δημιουργική, και πραγματικά ανιδιοτελή συνεισφορά της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη διατήρηση της πλουσιότερης ιστορικής, πατριωτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στην ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας και της ανατροφής των νέων.

Κατά κανόνα ο Πούτιν γιορτάζει τα Χριστούγεννα έξω από τη Μόσχα, ενώ το Πάσχα πηγαίνει συνήθως στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού.

Το 2021, ο αρχηγός του ρωσικού κράτους παρακολούθησε μια χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο νησί Λίπνο κοντά στο Βελίκι Νόβγκοροντ.

Τρεις φορές, το 2012, το 2019 και το 2020, ο Πούτιν πήγε σε μια χριστουγεννιάτικη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης στην Αγία Πετρούπολη, όπου βαφτίστηκε.

Το 2018, ο Πούτιν γιόρτασε τα Χριστούγεννα στην Αγία Πετρούπολη, στην εκκλησία Συμεών και Άννας στην οδό Μοχόβαγια, όπου βαφτίστηκε ο ίδιος ο πατέρας του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων