16/09/2019 16/09/2019 Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Αράντ της Ρουμανίας. Τα έργα τελούνται μέσω του Συλλόγου «Monumentum», του οποίου κύριος χορηγός είναι ο Πρίγκιπας Κάρολος. Ο σύλλογος πραγματοποιεί σε ολόκληρη τη χώρα το έργο «Ασθενοφόρο για τα μνημεία», το οποίο αποσκοπεί στην καταγραφής της πολιτιστικής κληρονομιάς της...
16 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:00

Ο Πρίγκιπας Κάρολος στηρίζει Ορθόδοξους Ναούς

Διαδώστε:
Ο Πρίγκιπας Κάρολος στηρίζει Ορθόδοξους Ναούς

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Αράντ της Ρουμανίας. Τα έργα τελούνται μέσω του Συλλόγου «Monumentum», του οποίου κύριος χορηγός είναι ο Πρίγκιπας Κάρολος.

Ο σύλλογος πραγματοποιεί σε ολόκληρη τη χώρα το έργο «Ασθενοφόρο για τα μνημεία», το οποίο αποσκοπεί στην καταγραφής της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας , στην αύξηση του επιπέδου επαγγελματικής κατάρτισης των ειδικών αποκατάστασης, στην ανάκτηση παραδοσιακών τεχνικών και τοπικών υλικών αλλά και στη συμμετοχή των κοινοτήτων σε δράσεις διατήρησης της κληρονομιάς.

«Στην επαρχία Αράντ εκτελούμε το πρώτο έργο, για να σώσουμε αυτή την εκκλησία. Εξετάζουμε επίσης ένα πάρκο και μια ξύλινη εκκλησία που βρίσκεται στην αυλή του νοσοκομείου του Νομού Αράντ », δήλωσε ένας από τους συντονιστές του έργου.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων