27/01/2024 27/01/2024 Για το νομοσχέδιο που αφορά το γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια το οποίο και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την Kυβέρνηση με την Εκκλησία να εκφράζει τις αντιρρήσεις της, μίλησε ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, Συγγραφέας και Πρόεδρος του Ιδρύματος Βιβλικών Σπουδών «Άρτος Ζωής» στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στην εκπομπή «Με τούτα και με εκείνα»...
27 Ιανουαρίου, 2024 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2024 - 13:40

O Πρόεδρος του Ιδρύματος Βιβλικών Σπουδών για το νομοσχέδιο των ομόφυλων και την Ιεραρχία

Διαδώστε:
O Πρόεδρος του Ιδρύματος Βιβλικών Σπουδών για το νομοσχέδιο των ομόφυλων και την Ιεραρχία

Για το νομοσχέδιο που αφορά το γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια το οποίο και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την Kυβέρνηση με την Εκκλησία να εκφράζει τις αντιρρήσεις της, μίλησε ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, Συγγραφέας και Πρόεδρος του Ιδρύματος Βιβλικών Σπουδών «Άρτος Ζωής» στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στην εκπομπή «Με τούτα και με εκείνα» με το δημοσιογράφο Φώτη Παπούλια.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην αρχή της συνομιλίας του με το δημοσιογράφο «τώρα έχουμε την ανακοίνωση της Ιεραρχίας και του συνόλου των Μητροπολιτών. Με άλλα λόγια, έχουμε λοιπόν, ένα επίσημο κείμενο όλης της Ιεραρχίας. Εγώ θα σας έλεγα-διότι το διάβασα πολύ προσεκτικά-ότι με εξέπληξε θετικά το κείμενο. Τι λέει δηλαδή, η Εκκλησία σε αυτό το κείμενο; Λέει ότι εγώ δεν συμφωνώ με τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων, ούτε των ετερόφυλων και ότι έχω τη δική μου διδασκαλία περί γάμου. Στη συγκεκριμένη ρύθμιση, για το γάμο των ομοφύλων λέει ότι θα αρκούσε το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο δεν προέβλεπε τεκνοθεσία και διαφωνεί με το θέμα του γάμου, διότι πιστεύει ότι αλλάζει η ίδια η έννοια της γονεϊκότητας. Πιο συγκεκριμένα, θέλω να πω ότι δεν έχει πουθενά το κείμενο τίποτε περί του ότι η ομοφυλοφιλία είναι διαστροφή, ότι είναι αμαρτία. Και δεν μιλώ για τις δηλώσεις των Μητροπολιτών. Μιλάω για την επίσημη ανακοίνωση της Ιεραρχίας».

«Πιστεύω ότι η Εκκλησία δεν θα προχωρήσει σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και με την Πολιτεία» σημείωσε εν συνεχεία, ο κ. Ζουμπουλάκης αναφορικά με το νομοσχέδιο που αφορά το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Πιστεύω λοιπόν, εν κατακλείδι ότι έβγαλε ένα κείμενο το οποίο δεν είναι ακραίο. Πιστεύω επίσης, ότι η Εκκλησία δεν θα προχωρήσει σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και με την Πολιτεία. Δεν θα έχουμε δηλαδή, φαινόμενα λαοσυνάξεων και εξεγέρσεων. Άλλωστε, μέσα στο κείμενο σε δύο σημεία λέει ότι δεν νομοθετούμε εμείς, νομοθετεί η πολιτεία, είναι δικό της δικαίωμα. Θα διαβαστεί λοιπόν, αυτό το κείμενο στις 4 Φεβρουαρίου στις εκκλησίες, θα μοιραστεί και νομίζω ότι σιγά σιγά θα εκτονωθεί. Δεν ξέρω όμως, τι θα γίνει σε τοπικό επίπεδο με τους βουλευτές που θεωρούν ότι η Εκκλησία είναι ένας εκλογικός μηχανισμός και στην πράξη τι συνθήκες θα γίνουν εκεί, αλλά το τελικό κείμενο είναι αυτό που σας λέω. Πιστεύω δε ότι η Εκκλησία ίσως έχει καταλάβει. Και εύχομαι να έχει καταλάβει ότι όλες οι μάχες που έδωσε από το 1982 και μετά στα θέματα του οικογενειακού δικαίου τις έχασε όλες».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ. Ζουμπουλάκη:

(Πηγή: ertnews.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων