29/09/2019 29/09/2019 Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Τρίπολη για την επέτειο Αλώσεως της πόλης. Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση σταφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ....
29 Σεπτεμβρίου, 2019 - 16:32
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2019 - 20:27

Ο ΠτΔ στους εορτασμούς για την Άλωση της Τριπολιτσάς

Διαδώστε:
Ο ΠτΔ στους εορτασμούς για την Άλωση της Τριπολιτσάς

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Τρίπολη για την επέτειο Αλώσεως της πόλης.

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση σταφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος έστειλε ακόμη ένα ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία τονίζοντας πως “Οι Έλληνες, αν χρειασθεί θα επιβάλλουμε τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, έχοντας και την στήριξη των Συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ και των Εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα το πράξουμε υπό όρους αρραγούς ενότητας, όπως συμβαίνει και κάθε φορά που υπερασπιζόμαστε τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια”.

Αναφερόμενος στην Άλωση της Τριπολιτσάς, σημείωσε ότι οι Έλληνες, ως Λαός και ως Έθνος, εορτάζουμε και φέτος αυτή την εμβληματική νίκη των Αγωνιστών του 1821 η οποία, χάρη στην στρατηγική ιδιοφυΐα του Γέρου του Μωριά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, οδήγησε στην τελική ευόδωση της Εθνεγερσίας και στην μετέπειτα δημιουργία του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους.

Ακολούθησε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων