09/05/2021 10/05/2021 Τα σώματα Στρατού της Ρωσικής Ομοσπονδίας παρέλασαν υπερήφανα στην Κόκκινη Πλατεία την 9η Μαϊου, τιμώντας την επέτειο της Ημέρας της Νίκης και της ήττας των ναζιστικών δυνάμεων απο τα σοβιετικά στρατεύματα το 1945. Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου εξήλθε απο τα τείχη του Κρεμλίνου, κάνοντας τον Σταυρό του, όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο σημείο 05.22 του...
09 Μαΐου, 2021 - 20:20
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2021 - 1:10

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας εξήλθε κάνοντας τον σταυρό του

Διαδώστε:
Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας εξήλθε κάνοντας τον σταυρό του

Τα σώματα Στρατού της Ρωσικής Ομοσπονδίας παρέλασαν υπερήφανα στην Κόκκινη Πλατεία την 9η Μαϊου, τιμώντας την επέτειο της Ημέρας της Νίκης και της ήττας των ναζιστικών δυνάμεων απο τα σοβιετικά στρατεύματα το 1945. Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου εξήλθε απο τα τείχη του Κρεμλίνου, κάνοντας τον Σταυρό του, όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο σημείο 05.22 του παρακάτω βίντεο:

 

 

 

 

 

Η παρέλαση έγινε παρουσία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος παρέθεσε ομιλία τονίζοντας πως είναι απαραίτητο να παίρνουμε μαθήματα από την ιστορία.

H παρέλαση περιελάμβανε τα θρυλικά T-34, T-72B3M, T-80BVM, T-90M και τα νεότερα T-14 Armata tank, τα θωρακισμένα οχήματα Typhoon, BMP-3 και BMP-2 πεζικά οχήματα μάχης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (πηγή: Ruptly).  Ορισμένα από τα πιο πρόσφατα και εξελιγμένα οπλικά συστήματα της Ρωσίας παρέλασαν επίσης την πλατεία, συμπεριλαμβανομένων των πυραυλικών συστημάτων S-400 και TOR M2U, τεθωρακισμένων μεταφορέων προσωπικού BMD4M. Συνολικά, περισσότεροι από 12.000 στρατιώτες και 190 τμήματα του στρατού συμμετείχαν στην παρέλαση. Εκτός από τη Μόσχα, στρατιωτικές παρελάσεις για τον εορτασμό της 76ης επετείου της Σοβιετικής Νίκης κατά της ναζιστικής Γερμανίας πραγματοποιήθηκαν σε 27 ρωσικές πόλεις.

Στο μεταξύ, με αφορμή την 76η επέτειο της Ημέρας της Νίκης, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλε μήνυμα προς τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, την “ιδιαίτερη ηθική, πνευματική και πατριωτική αξία” της εορτής.

 

Φωτογραφία αρχείου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων