21/12/2020 21/12/2020 Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υποχρεώνεται να επιστρέψει στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη μια εικόνα που προσέφερε στον Σεργκέι Λαβρόφ το σερβοβοσνιακό κράτος κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού στην Μπάνια Λούκα, καθώς φέρεται να είναι κλεμμένη από την ανατολική Ουκρανία. «Η εικόνα θα επιστραφεί στους δωρητές της για περαιτέρω διευκρίνιση του ιστορικού της από την Ιντερπόλ», παραδέχθηκε...
21 Δεκεμβρίου, 2020 - 13:32
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2020 - 13:27

Ο Σ. Λαβρόφ επιστρέφει στη Βοσνία “κλεμμένη εικόνα”

Διαδώστε:
Ο Σ. Λαβρόφ επιστρέφει στη Βοσνία “κλεμμένη εικόνα”

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υποχρεώνεται να επιστρέψει στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη μια εικόνα που προσέφερε στον Σεργκέι Λαβρόφ το σερβοβοσνιακό κράτος κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού στην Μπάνια Λούκα, καθώς φέρεται να είναι κλεμμένη από την ανατολική Ουκρανία.

«Η εικόνα θα επιστραφεί στους δωρητές της για περαιτέρω διευκρίνιση του ιστορικού της από την Ιντερπόλ», παραδέχθηκε το ρωσικό υπουργείο σε μέσα ενημέρωσης της χώρας το Σάββατο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters , η ιστορία ξεκίνησε από την ουκρανική πρεσβεία στο Σαράγεβο, η οποία ζήτησε από τις αρχές της Βοσνίας πληροφορίες σχετικά με το έργο τέχνης που σύμφωνα με το σερβοβοσνιακό πρακτορείο ειδήσεων προσέφερε ο Σερβοβόσνιος ηγέτης Μίλοραντ Ντόντικ στον κ. Λαβρόφ κατά την επίσκεψη του τελευταίου στη βαλκανική χώρα την περασμένη εβδομάδα.

Η φωτογραφία του πρακτορείου SRNA έδειχνε τον κ. Ντόντικ να προσφέρει μια επιχρυσωμένη ορθόδοξη χριστιανική εικόνα 300 ετών, μαζί με τη σφραγίδα αυθεντικότητά της .

Σημειώνεται ότι η κροατομουσουλμανική προεδρία στο Σαράγεβο αρνήθηκε να συναντήσει τον κ. Λαβρόφ κατά την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού στη Βοσνία, κατηγορώντας τον για έλλειψη σεβασμού για τα σύμβολα και τους θεσμούς του βοσνιακού κράτους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων