02/06/2020 02/06/2020 Την Εκκλησία των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων στο Βέλικο Τάρνοβο της Βουλγαρίας, όπου είχε ταφεί ο Άγιος Σάββας, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. “Είμαι πολύ περήφανος και ειλικρινά χαρούμενος που ο Πρωθυπουργός Μπόρισοφ με κάλεσε να επισκεφτώ το Βέλικο Τάρνοβο, αυτό το ιερό μέρος...
02 Ιουνίου, 2020 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2020 - 11:11

Ο Σέρβος Πρόεδρος στον τάφο του Αγίου Σάββα

Διαδώστε:
Ο Σέρβος Πρόεδρος στον τάφο του Αγίου Σάββα

Την Εκκλησία των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων στο Βέλικο Τάρνοβο της Βουλγαρίας, όπου είχε ταφεί ο Άγιος Σάββας, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

“Είμαι πολύ περήφανος και ειλικρινά χαρούμενος που ο Πρωθυπουργός Μπόρισοφ με κάλεσε να επισκεφτώ το Βέλικο Τάρνοβο, αυτό το ιερό μέρος και να διαπιστώσω ότι οι Βούλγαροι αδελφοί μας διατηρούν τη μνήμη του Αγίου Σάββα. Για εμάς, αυτό δεν είναι μόνο απόδειξη φιλίας και αδελφικής αγάπης, αλλά και δέσμευση για βελτίωση των σχέσεων”, δήλωσε ο Πρόεδρος Βούτσιτς επισημαίνοντας ότι ο Άγιος Σάββα είναι η πιο σημαντική προσωπικότητα στη Σερβική ιστορία, επειδή το 1219 ίδρυσε την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας.
Στην Εκκλησία των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων, ο Άγιος Σάββα τέλεσε την τελευταία Θεία Λειτουργία του πριν από το θάνατό του στα Θεοφάνεια το 1236. Τάφηκε εκεί, και στη συνέχεια το ιερό του λείψανο μεταφέρθηκε στο μοναστήρι του Μιλέσεβο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων