20/06/2021 20/06/2021 Εορτάσθηκε την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021, η Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής σε όλους τους Ναούς και της Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως, παρουσία πολλών πιστών, που προσήλθαν να λάβουν τη χάρη και το φωτισμό του Παναγίου και Ζωαρχικού Πνεύματος. Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία της Εορτής και...
20 Ιουνίου, 2021 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2021 - 18:25

Ο Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος στις ευχές της Γονυκλισίας

Διαδώστε:
Ο Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος στις ευχές της Γονυκλισίας

Εορτάσθηκε την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021, η Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής σε όλους τους Ναούς και της Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως, παρουσία πολλών πιστών, που προσήλθαν να λάβουν τη χάρη και το φωτισμό του Παναγίου και Ζωαρχικού Πνεύματος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία της Εορτής και τον Εσπερινό της Γονυκλισίας, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως πλαισιούμενος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου.

Ευθύς μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Καθεδρικού Ιερού Ναού για την έναρξη του Πανηγυρικού Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος.

Της ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος και ανέγνωσε μαζί με τους παρισταμένους Ιερείς τις θεσπέσιες ευχές της Γονυκλισίας.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων