08/11/2020 08/11/2020 Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, ο καλαθοσφαιριστής – θρύλος της Σερβίας, Βλάντε Ντίβατς, επισκέφθηκε και προσκύνησε ευλαβικά τον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου, μετά τη συμμετοχή του στη Θεία Λειτουργία. «Ήταν τιμή και ευτυχία να γνωρίζουμε τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κυρό Αμφιλόχιο. Τελευταία συναντηθήκαμε πέρυσι στο Τσέτινιε. Ήταν πάντα ωραίο να μιλάς, να...
08 Νοεμβρίου, 2020 - 21:33
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2020 - 22:57

Ο σούπερ σταρ Ντίβατς γονατιστός στον τάφο του Αμφιλοχίου

Διαδώστε:
Ο σούπερ σταρ Ντίβατς γονατιστός στον τάφο του Αμφιλοχίου

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, ο καλαθοσφαιριστής – θρύλος της Σερβίας, Βλάντε Ντίβατς, επισκέφθηκε και προσκύνησε ευλαβικά τον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου, μετά τη συμμετοχή του στη Θεία Λειτουργία.

«Ήταν τιμή και ευτυχία να γνωρίζουμε τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κυρό Αμφιλόχιο. Τελευταία συναντηθήκαμε πέρυσι στο Τσέτινιε. Ήταν πάντα ωραίο να μιλάς, να ακούς τις συμβουλές, τις εμπειρίες και τα μηνύματα του μητροπολίτη. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι τον τελευταίο καιρό ο μακαριστός Μητροπολίτης κατάφερε να μας ενώσει όχι μόνο σαν έθνος και θρησκεία, αλλά κατάφερε να μας ενώσει σαν ανθρώπους και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα για το πώς πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο και να οικοδομήσουμε την κοινωνία μας μαζί «, είπε ο διάσημος Σέρβος πρώην καλαθοσφαιριστής και νυν Γενικός Διευθυντής των Σακραμέντο Κινγκς του NBA, Βλάντε Ντίβατς,  ως επισκέπτης στο πρόγραμμα του ραδιοφώνου Svetigora.

Τόνισε ότι βρήκε την ευκαιρία να επισκεφτεί την Ποντγκόριτσα σήμερα και να αποτίσει φόρο τιμής στον μακαριστό Μητροπολίτη στην εκκλησία της Αναστάσεως του Χριστού, την οποία έχτισε με το έργο και τη δέσμευσή του.

Όταν ρωτήθηκε πώς ο σερβικός λαός στις Ηνωμένες Πολιτείες αποδέχθηκε την είδηση ​​για την κοίμηση του Μητροπολίτη σημείωσε: «Σίγουρα όλοι είναι λυπημένοι, αλλά θα πρέπει να είμαστε ευτυχείς που είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε έναν άνδρα σαν τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο και να μάθουμε πολλά από αυτόν. Μιλώντας για τον πολυετή αγώνα για τη διατήρηση των ιερών στο Μαυροβούνιο, ο Ντίβατςείπε ότι η σερβική διασπορά είναι περήφανη για την πατρίδα της: «Όλοι εμείς που ζούμε μακριά από την πατρίδα μας θέλουμε να σας πούμε ότι είμαστε περήφανοι για το πώς συμπεριφερθήκατε και πόσο πιστοί είστε σε αυτήν την περιοχή και σας ευχόμαστε όλη την ευτυχία σε αυτόν τον κόσμο», κατέληξε ο διάσημος άσσος.

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ – ΒΙΝΤΕΟ – Ο μπασκετμπολίστας – θρύλος για τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων