31/08/2022 31/08/2022 Ξεκάθαρη θέση πήρε ο αντιπροέδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ Σπήλιος Λιβανός στο θέμα της διχοτόμησης της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. «Τη θετική μου άποψη ως προς αυτό το θέμα την έχω εκφράσει κατά το πρόσφατο παρελθόν στις πολλαπλές συναντήσεις μου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και...
31 Αυγούστου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2022 - 22:10

Ο Σπ. Λιβανός για τη διχοτόμηση της Ι. Μητρόπολης Αιτωλοακαρνανίας – «Θετική η άποψη μου για τις αποφάσεις της Εκκλησίας»

Διαδώστε:
Ο Σπ. Λιβανός για τη διχοτόμηση της Ι. Μητρόπολης Αιτωλοακαρνανίας – «Θετική η άποψη μου για τις αποφάσεις της Εκκλησίας»

Ξεκάθαρη θέση πήρε ο αντιπροέδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ Σπήλιος Λιβανός στο θέμα της διχοτόμησης της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

«Τη θετική μου άποψη ως προς αυτό το θέμα την έχω εκφράσει κατά το πρόσφατο παρελθόν στις πολλαπλές συναντήσεις μου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμο, καθώς και με τον σημερινό τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο και στον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και προϊστάμενο του Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνα Μεσολογγίου, Πατέρα Επιφάνιο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, σε συνέντευξή του στο agrinionews.gr  επεσήμανε πως πρόκειται για αμιγώς εκκλησιαστικό θέμα και ότι σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις της ηγεσίας της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αναλυτική η δήλωση περί της διχοτόμησης

H Αιτωλοακαρνανία αποτελεί τον μεγαλύτερο σε έκταση νομό της Ελλάδος. Καλύπτεται εκκλησιαστικά από δυο Ιερές Μητροπόλεις, που αριθμούν – αν δεν κάνω λάθος – 310 ενοριακούς Ναούς με παράλληλα πολύ μεγάλα πεδία διοικητικής αρμοδιότητας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με πρόσφατη απόφαση που έλαβε, προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας τη δημιουργία δύο νέων Ιερών Μητροπόλεων στα όρια του νομού μας: Την Ιερά Μητρόπολη Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Βόνιτσας, με έδρα την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και την Ι.Μητρόπολη Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Αγίου Βλασίου, με έδρα το Αγρίνιο.

Ταυτόχρονα, προτείνει την αναδιάρθρωση των ορίων της Ι. Μητρόπολης Ναυπάκτου με έδρα την Ναύπακτο, με βάση τις πραγματικές ανάγκες που έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια.

Στόχος της ΔΙΣ είναι να βελτιώσει το ποιμενικό της έργο και να καλύψει τις ανάγκες των ενοριτών του μεγάλου και δύσβατου νομού μας.

Σε αυτό το αμιγώς εκκλησιαστικό θέμα προφανώς και σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις της ηγεσίας της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τη θετική μου άποψη ως προς αυτό το θέμα την έχω εκφράσει κατά το πρόσφατο παρελθόν στις πολλαπλές συναντήσεις μου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο, καθώς και με τον σημερινό τοποτηρητή της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο και στον Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Αιτωλίας & Ακαρνανίας και προϊστάμενο του Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνα Μεσολογγίου, Πατέρα Επιφάνιο.

 

Πηγή: agrinionews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων