09/04/2020 09/04/2020 “Η Εκκλησία έχει δείξει μία πάρα πολύ υπεύθυνη στάση όλο αυτό το διάστημα. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει λάβει σκληρές και δύσκολες αποφάσεις και η συνεργασία με τη πολιτεία είναι συνεχής και σε πολύ καλό επίπεδο” δήλωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Αναφορικά με το Πάσχα τόνισε ότι γη...
09 Απριλίου, 2020 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2020 - 14:30

Ο Στ. Πέτσας για ατομική προσευχή και Άγιο Φως

Διαδώστε:
Ο Στ. Πέτσας για ατομική προσευχή και Άγιο Φως

“Η Εκκλησία έχει δείξει μία πάρα πολύ υπεύθυνη στάση όλο αυτό το διάστημα. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει λάβει σκληρές και δύσκολες αποφάσεις και η συνεργασία με τη πολιτεία είναι συνεχής και σε πολύ καλό επίπεδο” δήλωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφορικά με το Πάσχα τόνισε ότι γη κυβέρνηση είναι σε επικοινωνία με την Εκκλησία, “προκειμένου να να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διευθέτηση, ιδίως τις ημέρες κορύφωσης που είναι από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά”

“Όσον αφορά το ωράριο εξετάζουμε διάφορα θέματα ώστε να μην υπάρξει κανένας συνωστισμός, υπενθυμίζοντας βέβαια πάντα ότι, δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακίνηση στις εκκλησίες. Αλλά περιμπιπτόντως μπορεί κάποιος όταν κάνει κάποια άλλη έξοδο από το σπίτι του, για τους άλλους λίγους που δικαιολογεί αυτήν την έξοδο να μπορέσει να εκτελέσει αυτό που λέμε ατομική λατρεία, περνώντας από την εκκλησία της  ενορίας του” υπογράμμισε ο κ. Πέτσας
“Αυτό που θα φροντίσουμε είναι να μην υπάρξει συνωστισμός, σε συνεργασία με την εκκλησία πάντα, λέγοντας ότι αυτό το διάστημα μένουμε στο σπίτι, δεν πηγαίνουμε στις εκκλησίες μας και φροντίζουμε να ακούμε τις οδηγίες των ειδικών”

Αναφορικά με το Άγιο Φως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει ότι θα γίνει η μεταφορά του στην Ελλάδα, και ανά την επικράτεια και πως είναι σε συνεννόηση με τη εκκλησία.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πέτσας: «Δεν είναι αυτή η περίοδος για ανεύθυνα παιχνίδια, ούτε για επιπολαιότητα, ούτε για εφησυχασμό. Οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε τις συμβουλές των ειδικών και τις αποφάσεις της Πολιτείας, ώστε να κρατήσουμε χαμηλά τα επίπεδα των κρουσμάτων και να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από την κρίση». Τόνισε ότι «για το σκοπό αυτό, ενόψει πιθανών αποδράσεων για το Πάσχα, αυστηροποιούνται οι έλεγχοι και αυξάνονται τα πρόστιμα για καταχρηστικές μετακινήσεις σε χωριά και εξοχικές κατοικίες. Οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα, σε νέες και παλιές εθνικές οδούς και παράδρομους θα είναι συνεχείς και αυστηροί». Απηύθυνε επίσης έκκληση «σε όλους τους συμπολίτες μας να μην ξεχνούν ότι αν επικαλεστούν μετακίνηση με το πρόσχημα της πρώτης κατοικίας, δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν πριν την άρση των περιοριστικών μέτρων. Σε ό,τι αφορά τις ημέρες του Πάσχα, τη μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού, φέτος θα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας, δεν θα πάμε στις Εκκλησιές μας. Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, έτσι ώστε του χρόνου να γιορτάσουμε, όλοι μαζί, τα ήθη και τα έθιμα της παράδοσής μας. Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων