29/04/2022 29/04/2022 Σήμερα τιμάται σε όλα τα στρατόπεδα του Στρατού Ξηράς η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο οποίος είναι προστάτης του στρατού, με την εικόνα του να κοσμεί τις ένδοξες πολεμικές σημαίες. Στη Δοξολογία που θα τελεστεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα θα παραστεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών...
29 Απριλίου, 2022 - 9:44
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2022 - 9:48

Ο Στρατός Ξηράς τιμά τον Προστάτη του Άγιο Γεώργιο – Πώς καθιερώθηκε η εορτή

Διαδώστε:
Ο Στρατός Ξηράς τιμά τον Προστάτη του Άγιο Γεώργιο – Πώς καθιερώθηκε η εορτή

Σήμερα τιμάται σε όλα τα στρατόπεδα του Στρατού Ξηράς η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο οποίος είναι προστάτης του στρατού, με την εικόνα του να κοσμεί τις ένδοξες πολεμικές σημαίες.

Στη Δοξολογία που θα τελεστεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα θα παραστεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Στην Ελλάδα, καθιερώθηκε ως προστάτης του Στρατού Ξηράς, πλην Πυροβολικού, με βασιλικό διάταγμα του 1968. Στο ίδιο διάταγμα, για το Πυροβολικό ανακηρύχθηκε προστάτιδα η Αγία Βαρβάρα. Έκτοτε παρατηρείται σταθερή τιμή, σεβασμός και πίστη όλων των Στρατιωτικών στο πρόσωπο του Αγίου Γεωργίου.

Και στην Κύπρο ο Άγιος Γεώργιος τιμάται από τον στρατό με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, να εύχεται στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες χρόνια πολλά για την ημέρα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων