18/10/2019 18/10/2019 Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος στον χαιρετισμό του κατά την τελετή εγκαινίων του νέου, σύγχρονου κτιρίου Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποίησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στον σπουδαίο αγώνα του «Πράσινου» Πατριάρχη. «Θέλω ξεχωριστά να ευχαριστήσω τον Παναγιώτατο για την παρουσία του σε αυτή την τελετή. Δεν είναι...
18 Οκτωβρίου, 2019 - 14:22
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2019 - 14:23

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος για τον «Πράσινο» Πατριάρχη

Διαδώστε:
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος για τον «Πράσινο» Πατριάρχη

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος στον χαιρετισμό του κατά την τελετή εγκαινίων του νέου, σύγχρονου κτιρίου Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποίησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στον σπουδαίο αγώνα του «Πράσινου» Πατριάρχη.

«Θέλω ξεχωριστά να ευχαριστήσω τον Παναγιώτατο για την παρουσία του σε αυτή την τελετή. Δεν είναι απλώς η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην ιστορική συμβασυλεύουσα.

Η παρουσία του εδώ σηματοδοτεί κάτι πολύ σπουδαίο. Επισήμανα προηγουμένως ότι το κτίριο αυτό είναι πολύ φιλικό με το περιβάλλον. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να απουσιάζει από αυτή την τελετή ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, που ο ίδιος έχει ξεκινήσει, εδώ και χρόνια, από το 1994, έναν σπουδαίο αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, μιας και αυτό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δώρα του Θεού στον άνθρωπο.

Και, ίσως, Παναγιώτατε, αν μου επιτρέπεται, η θεολογία του περιβάλλοντος να πρέπει, όντως, να αποτελέσει μέρος της κουλτούρας του λαού μας και πρωτίστως, όμως του ίδιου του Εκκλησιαστικού Σώματος», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων