10/11/2022 09/11/2022 Στην εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ αναφέρεται με ανακοίνωση του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπαίντεν, εκφράζοντας την λύπη του για την εκδημία του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Τζο Μπάιντεν σημειώνει το θάρρος του μακαριστού κυρού Χρυσοστόμου, ενώ παράλληλα σημειώνει πως «ήταν επίσης σταθερός...
10 Νοεμβρίου, 2022 - 5:31
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2022 - 9:57

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Διαδώστε:
Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Στην εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ αναφέρεται με ανακοίνωση του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπαίντεν, εκφράζοντας την λύπη του για την εκδημία του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Τζο Μπάιντεν σημειώνει το θάρρος του μακαριστού κυρού Χρυσοστόμου, ενώ παράλληλα σημειώνει πως «ήταν επίσης σταθερός στη δέσμευσή του για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Κύπρο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου:

“Είμαι βαθιά λυπημένος για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β’, ενός ανθρώπου με αξιοσημείωτη πεποίθηση και θάρρος που οδήγησε με χάρη στην Ελληνορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία της Κύπρου σε μια κομβική περίοδο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ ήταν ένας αφοσιωμένος ηγέτης που δεν δίστασε ποτέ να μιλήσει για τις πιο ευάλωτες κοινότητες της Κύπρου. Ήταν επίσης σταθερός στη δέσμευσή του για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Κύπρο. Το 2014 είχα την τιμή να συναντηθώ με τον Αρχιεπίσκοπο στη Λευκωσία. Με συγκίνησε η συμπόνια του, ήταν ένας ηγέτης αφοσιωμένος στον διαθρησκειακό διάλογο και αφοσιωμένος στην ενότητα μεταξύ όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Κύπρο.

Η Τζιλ και εγώ εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Ελληνορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία της Κύπρου, στην Κυπριακή Δημοκρατία και σε όλους όσους ακολούθησαν ή επηρεάστηκαν θετικά από την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου”.

Διαβάστε επίσης: 

Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος B’

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων