19/02/2023 19/02/2023 Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για την 6η Μαΐου 2023,  ημέρα όπου ο Βασιλιάς Κάρολος θα τραβήξει όλα τα βλέμματα παγκοσμίως λόγω της στέψης του. Ο Μονάρχης επέλεξε προσωπικά το μουσικό πρόγραμμα για την τελετή της στέψης στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ  ζήτησε να ακουστεί ελληνική ορθόδοξη μουσική ως φόρο τιμής στον αείμνηστο πατέρα...
19 Φεβρουαρίου, 2023 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2023 - 19:03

Ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε ελληνορθόδοξη μουσική στη στέψη του

Διαδώστε:
Ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε ελληνορθόδοξη μουσική στη στέψη του

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για την 6η Μαΐου 2023,  ημέρα όπου ο Βασιλιάς Κάρολος θα τραβήξει όλα τα βλέμματα παγκοσμίως λόγω της στέψης του. Ο Μονάρχης επέλεξε προσωπικά το μουσικό πρόγραμμα για την τελετή της στέψης στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ  ζήτησε να ακουστεί ελληνική ορθόδοξη μουσική ως φόρο τιμής στον αείμνηστο πατέρα του, τον δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος πέθανε το 2021.

Μάλιστα, το Σύνολο Βυζαντινών Ψαλμών (Byzantine Chant Ensemble) θα εκτελέσει ελληνική ορθόδοξη μουσική κατά την διάρκεια της τελετής.

Μέλη του συνόλου, που δημιουργήθηκε από τον ελληνικής καταγωγής Δρ. Αλέξανδρο Λίγκα (ιδρυτή και διευθυντή του διεθνούς φήμης φωνητικού συνόλου Cappella Romana), έχουν υπηρετήσει ως ιεροψάλτες σε καθεδρικούς ναούς και ενορίες, ως δάσκαλοι της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας και σε επαγγελματικές χορωδίες όπως η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αποκάλυψαν ότι η μουσική στη στέψη του νέου μονάρχη θα περιλαμβάνει έναν νέο Ύμνο Στέψης (Coronation Anthem) από τον Andrew Lloyd Webber και έντεκα ακόμη κομμάτια που παραγγέλθηκαν προσωπικά από τον Βασιλιά Κάρολο, σε παγκοσμίου φήμης Βρετανούς συνθέτες.

Επίσης θα περιλαμβάνεται και ένα Εμβατήριο Στέψης (Coronation March) από τον Σκωτσέζο συνθέτη ταινιών, Patrick Doyle.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, όπου πραγματοποιούνται στέψεις από το 1066.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παλατιού, θα υπάρξουν σόλο εμφανίσεις από τον μπάσο-βαρύτονο Σερ Bryn Terfel, τη σοπράνο Pretty Yende και τον βαρύτονο Roderick Williams, με μια ειδική ορχήστρα στέψης υπό την διεύθυνση του Σερ Antonio Pappano.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων