04/10/2019 04/10/2019 Παρά τις συντονισμένες διώξεις εναντίον των Χριστιανών, τα τελευταία 70 χρόνια από την εγκαθίδρυση του Κομουνιστικού Καθεστώτος στην Κίνα, ο Χριστιανισμός στην χώρα αυτή αντιστέκεται και ανθίζει. Το Κομμουνιστικό Κόμμα γιόρτασε την περασμένη Τρίτη τα 70 χρόνια στην εξουσία, και η κυβέρνηση ενισχύει τις πρωτοβουλίες για πάταξη των Χριστιανών κι άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων. Το Πεκίνο...
04 Οκτωβρίου, 2019 - 10:01
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2019 - 9:24

Ο Χριστιανισμός ανθίζει στην Κίνα, παρά τις διώξεις

Διαδώστε:
Ο Χριστιανισμός ανθίζει στην Κίνα, παρά τις διώξεις

Παρά τις συντονισμένες διώξεις εναντίον των Χριστιανών, τα τελευταία 70 χρόνια από την εγκαθίδρυση του Κομουνιστικού Καθεστώτος στην Κίνα, ο Χριστιανισμός στην χώρα αυτή αντιστέκεται και ανθίζει.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα γιόρτασε την περασμένη Τρίτη τα 70 χρόνια στην εξουσία, και η κυβέρνηση ενισχύει τις πρωτοβουλίες για πάταξη των Χριστιανών κι άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων.

Το Πεκίνο απαγορεύει να βαπτίζονται ανήλικα παιδιά, έχει ζητήσει να ξαναγραφτούν οι Δέκα Εντολές και αρκετές από τις Ιστορίες της Βίβλου, συλλαμβάνει Ιερείς και απαγορεύει την κυκλοφορία (ακόμα και την ηλεκτρονική) χριστιανικών βιβλίων). Επίσης, υπάρχει νόμος που απαγορεύει σε όσους είναι κάτω των 18 ετών να παρακολουθούν κατηχητικά σχολεία και λειτουργίες.
Παρόλα αυτά, οι Χριστιανοί πληθαίνουν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης “orendoorsusa” το 1950 υπήρχαν στην χώρα μόνο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Χριστιανοί, που υπέφεραν, υπεβλήθησαν σε μαρτύρια και φυλακίστηκαν”.

“Το 1980 ο αριθμός του ανήλθε σε μερικά εκατομμύρια, και πλέον είναι ακόμα περισσότεροι και πιο οργανωμένοι” αναφέρει και προσθέτει ότι μπορεί να μην έχουν οργανωμένες εκκλησίες αλλά συγκεντρώνονται σε ειδικούς χώρους και σπίτια.

“Ο αριθμός των Χριστιανών υπερτερεί κατά πολύ των μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος. Έχει αναφερθεί ότι υπάρχουν 97 εκατομμύρια χριστιανοί στη χώρα” προστίθεται, τονίζοντας ότι “οι Χριστιανοί στη Δύση θα πρέπει να κοιτάζουν τους Χριστιανούς στην Κίνα με θαυμασμό και να προσεύχονται να τους δίνει Θεός δύναμη”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων