25/10/2019 26/10/2019 Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών, τελέστηκε την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου ώρα 6:30 το απόγευμα ο Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτη στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου Αττικής. Στην ιερά ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος, ο οποίος και κήρυξε το Θείο λόγο, πλαισιωμένος...
25 Οκτωβρίου, 2019 - 22:18
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2019 - 1:33

“Ο Χριστιανισμός είναι η μόνη πίστη που διώκεται σήμερα”

Διαδώστε:
“Ο Χριστιανισμός είναι η μόνη πίστη που διώκεται σήμερα”

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών, τελέστηκε την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου ώρα 6:30 το απόγευμα ο Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτη στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου Αττικής.

Στην ιερά ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος, ο οποίος και κήρυξε το Θείο λόγο, πλαισιωμένος από πλειάδα κληρικών.

 

 

 

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος, στον λόγο του, αναφερόμενος στους διωγμούς των Χριστιανών, είπε:

“Τόσοι Μάρτυρες έδωσαν το αίμα τους για τον Χριστό, και με το αίμα αυτό ποτίστηκε και βλάστησε το δέντρο της πίστεως. Σε αυτή τη θυσία και σε αυτό το αίμα στηρίχθηκε η Εκκλησία. Η Εκκλησία στηρίζεται στη θυσία και στο αίμα του Χριστού και των Αγίων. Ο Χριστιανισμός είναι η μόνη πίστη που διώκεται σήμερα. Η Εκκλησία δεν είναι αρνητική και απορριπτική του κόσμου. Ο κόσμος έστω και αν πληγώνει και αν σταυρώνει την Εκκλησία, η Εκκλησία καλείται να συντελέσει στο θαύμα της Ανάστασης και της ζωής” πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος”.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε:

“Οι πιστοί και οι Άγιοι πάντα πιστεύουν στο θαύμα και στη διακονία και όχι στη δύναμη και στην εξουσία. Η Εκκλησία και οι πιστοί πάντα κακοπαθούν στον παρόντα αιώνα ως στρατευμένοι στο όνομα του Ιησού Χριστο”.

 

 

 

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι στον Πανηγυρικό Εσπερινό παρέστησαν, ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Καλλιάνος, ο Βουλευτής κ. Βασίλειος Σπανάκης, ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Τάσος Γαϊτάνος, η τ. Βουλευτής κ. Τόνια Αντωνίου, η Δήμαρχος της πόλεως μας κα Μαρία Ανδρούτσου με Προέδρους των Πολιτικών Παρατάξεων και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έψαλαν πολυμελείς βυζαντινοί χοροί υπο τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Καμαριάρη και του Λαμπαδαρίου κ. Χαράλαμπου Χωραΐτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία με λειτουργό, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Ψωίνο, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιώς.

Έψαλε ο αριστερός χορός του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Αλεξίου Κατσαρού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων