18/05/2021 18/05/2021 Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, το βράδυ της Δευτέρας 18 Απριλίου. Μεταξύ άλλων, είπε: “Δεν δικαιούμαι να κρίνω… Δικαιούμαι να αγαπάω και να συγχωρώ!”. “Είναι σχιζοφρένεια να πολεμούν κάποιοι τον Χριστό αφού πιστεύουν ότι δεν Υπάρχει! Γιατί πολεμάς κάτι που για σένα δεν υπάρχει;”. “Ο...
18 Μαΐου, 2021 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2021 - 20:03

“Ο Χριστός ενοχλεί… Με πολεμούν γιατί μιλώ για Χριστό και Πατρίδα”

Διαδώστε:
“Ο Χριστός ενοχλεί… Με πολεμούν γιατί μιλώ για Χριστό και Πατρίδα”

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, το βράδυ της Δευτέρας 18 Απριλίου. Μεταξύ άλλων, είπε:

“Δεν δικαιούμαι να κρίνω… Δικαιούμαι να αγαπάω και να συγχωρώ!”.
“Είναι σχιζοφρένεια να πολεμούν κάποιοι τον Χριστό αφού πιστεύουν ότι δεν Υπάρχει! Γιατί πολεμάς κάτι που για σένα δεν υπάρχει;”.
“Ο Χριστός ενοχλεί… Με πολεμούν γιατί μιλώ για Χριστό και Πατρίδα”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

 

 

Ξεκινώντας την συνέντευξη, ο κ. Σπανουδάκης αναφέρθηκε στην απεριόριστη αγάπη του για την ροκ μουσική των Beatles και των RollingStones, και τηνδιαφορά ανάμεσα στον στιχουργό και τον ποιητή. Μίλησε για την αγαπημένη του σύζυγο αλλά και την θέση της γυναίκας και του Χριστού στην ζωή του. «Αγαπάω την γυναίκα και την βάζω πάνω από τον εαυτό μου. Για μένα ηγυναίκα είναι η εικόνα του Θεού».

Ακολούθως, προσέγγισε συγκινητικά το θέμα τις Ορθόδοξης πίστης, της αγάπης του Χριστού και της μεταστροφής του στην Ορθοδοξία. Μίλησε για την μεγάλη του αγάπη στον πνευματικό του, μακαριστό πλέον πατέρα Ηλία Μαστρογιαννόπουλο και για την συνάντηση και γνωριμία του με την μοναχή Γαβριηλία Παπαγιάννη. Ξεχώρισε δυο αγαπημένες μελωδίες του, τονίζοντας ότι έμπνευση για τις συνθέσεις του είναι ο άνθρωπος πίσω από την Ιστορία όπως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.

«Μέσα από την μουσική πλησιάζω τον Θεό», «το πραγματικό χειροκρότημα είναι όταν μια ψύχη επικοινωνεί με μια άλλη» δήλωσε ο μουσικοσυνθέτης ενώ παράλληλα εξέφρασε μεπολλή αγάπη, μια παράκληση στους ανθρώπους της Εκκλησίας να μιλούν με γλύκα και απλότητα στον λαό. Επίσης, σχολίασε την αγάπη του για τον Άγιο Φανούριο, την σπουδαιότητα της προσευχής για τουςκεκοιμημένους.

Εξέφρασε τις ελπίδες του για την νέα γενιά συμβουλεύοντας τους γονείς να αποτελούν παράδειγμα για τα παιδιά τους, όχι μετα λόγια αλλά με την στάσηκαι τις πράξεις τους. Παράλληλα, μας παρακίνησε να μείνουμε πάντα απλοί και με παιδική ψυχή.

 

 

 

 

 

 

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης έκλεισε την χειμαρρώδη συνέντευξη του στην Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την 17η Μάϊου 2021 αφιερώνοντας στην λατρεμένη του σύζυγο Ντόρη τους στίχους από το τραγούδι «Ζωή κλεμμένη» και της τραγούδησε το “Μην μου θυμώνεις μάτια μου…”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων