20/09/2021 20/09/2021 “Έρχεται μια βουβή μάζα, ένας τεράστιος αριθμός φοιτητών και λέει “εμβολιάζομαι”. Εξαίρεση αποτελούν οι εκκλησιαστικές σχολές με ποσοστό 55%»”, αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για την πορεία των εμβολιασμών δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς η οποία φέτος θα γίνει...
20 Σεπτεμβρίου, 2021 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2021 - 9:07

Ο Υφ. Παιδείας για τα εμβόλια στις εκκλησιαστικές σχολές

Διαδώστε:
Ο Υφ. Παιδείας για τα εμβόλια στις εκκλησιαστικές σχολές

“Έρχεται μια βουβή μάζα, ένας τεράστιος αριθμός φοιτητών και λέει “εμβολιάζομαι”. Εξαίρεση αποτελούν οι εκκλησιαστικές σχολές με ποσοστό 55%»”, αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για την πορεία των εμβολιασμών δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς η οποία φέτος θα γίνει δια ζώσης όπως έχει εξαγγείλει το Υπουργείο.

Ο κ. Συρίγος χαρακτήρισε “πολιτικό μήνυμα” το μεγάλο ποσοστό των εμβολιασμένων φοιτητών ενώ σχολίασε αρνητικά, λέγοντας ότι αποτελεί εξαίρεση, το γεγονός ότι υπάρχουν χαμηλά ποσοστά στις εκκλησιαστικές σχολές που αγγίζουν το ποσοστό του 55%.

Στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών στις θεολογικές σχολές και στις εκκλησιαστικές ακαδημίες, τόσο μεταξύ των φοιτητών και σπουδαστών όσο και μεταξύ του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού των παραπάνω σχολών είχε αναφερθεί πριν λίγες ημέρες με άρθρο του στην Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. “Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων στις θεολογικές σχολές και στις εκκλησιαστικές ακαδημίες, τόσο μεταξύ των φοιτητών και σπουδαστών όσο και μεταξύ του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού των παραπάνω σχολών, αποτελεί μια πρόκληση για την πανεπιστημιακή κοινότητα, την κοινωνία και την Εκκλησία, ενώ υποδεικνύει και την αναγκαιότητα, για να μην πω την υποχρεωτικότητα, του εμβολιασμού τους”, σημειώνει, μεταξύ άλλων, στο άρθρο του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Ανά πανεπιστήμιο, το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων έχει το ΕΜΠ (78%), ακολουθούν, το ΕΑΠ (77%), το ΟΠΑ (75%), το ΕΚΠΑ και το Πολυτεχνείο Κρήτης (73%), το ΠΑΠΕΙ και το Πάντειο, (72%), το Πανεπιστήμιο Κρήτης (71%), η ΑΣΚΤ και το Χαροκόπειο (70%), το ΑΠΘ, το Δημοκρίτειο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (68%), ενώ στις τελευταίες θέσεις, πριν τις εκκλησιαστικές σχολές, είναι το Ιόνιο, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο με 62%, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας με 59% και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με 58%.

Μέχρι στιγμής, έχει εμβολιαστεί σχεδόν το 70% των φοιτητών, με τουλάχιστον μια δόση, και πλήρως το 91% του διδακτικού προσωπικού και το 87% του διοικητικού προσωπικού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων