18/06/2021 18/06/2021 Σαν σήμερα στις 18 Ιουνίου του 1992 σκοτώθηκε ο Νίκος Σιαλμάς, ο πρώτος πιλότος που σκοτώθηκε σε αερομαχία με Τούρκους, τους οποίους αναχαίτισε με παράτολμο ελιγμό πάνω από τον Άη Στράτη. Το μόνο που βρέθηκε ήταν η κάσκα του… Το τραγικό συμβάν θυμήθηκε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που έγραψε σχετικά: “Συμπληρώνονται σήμερα 29 έτη...
18 Ιουνίου, 2021 - 15:54
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2021 - 16:10

Ο Υπουργός Άμυνας για τη θυσία του πιλότου Νικόλαου Σιαλμά

Διαδώστε:
Ο Υπουργός Άμυνας για τη θυσία του πιλότου Νικόλαου Σιαλμά

Σαν σήμερα στις 18 Ιουνίου του 1992 σκοτώθηκε ο Νίκος Σιαλμάς, ο πρώτος πιλότος που σκοτώθηκε σε αερομαχία με Τούρκους, τους οποίους αναχαίτισε με παράτολμο ελιγμό πάνω από τον Άη Στράτη. Το μόνο που βρέθηκε ήταν η κάσκα του…

Το τραγικό συμβάν θυμήθηκε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που έγραψε σχετικά:

“Συμπληρώνονται σήμερα 29 έτη από τη θυσία του Υποσμηναγού (Ι) Νικολάου Σιαλμά, ενός ακόμα αξιωματικού που πέρασε στο πάνθεον των Ηρώων που προσέφεραν τη ζωή τους για τα ιδανικά, τις αξίες, την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδος.

Πρόσωπα όπως ο Σιαλμάς θυμίζουν την υποχρέωσή μας να μένουμε πιστοί και συνεπείς στον όρκο να προασπίσουμε την Πατρίδα, τις κατακτήσεις του λαού μας, τη Δημοκρατία, τη σταθερότητα και τη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα μπροστά!”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων