24/11/2022 24/11/2022 Η Eκκλησία θα καταβάλει το κόστος που απαιτείται για την καταβολή των υπερωριών για όσους δημόσιους υπαλλήλους θα εργαστούν για την διεξαγωγή των Αρχιεπισκοπικών εκλογών, ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή “Alpha Καλημέρα” ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Νουρής. Ο κ. Νουρής επισήμανε πως το Υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα της εκκλησίας για να...
24 Νοεμβρίου, 2022 - 11:12

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου για την διεξαγωγή των Αρχιεπισκοπικών εκλογών

Διαδώστε:
Ο Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου για την διεξαγωγή των Αρχιεπισκοπικών εκλογών

Η Eκκλησία θα καταβάλει το κόστος που απαιτείται για την καταβολή των υπερωριών για όσους δημόσιους υπαλλήλους θα εργαστούν για την διεξαγωγή των Αρχιεπισκοπικών εκλογών, ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή “Alpha Καλημέρα” ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Νουρής.

Ο κ. Νουρής επισήμανε πως το Υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα της εκκλησίας για να βοηθήσει γιατί είναι πολύ σύντομο όπως είπε το χρονικό διάστημα που θα διεξαχθούν οι εκλογές. Το Υπουργείο είπε θα συνδράμει κατά τρόπο οργανωτικό και με φυσική παρουσία δημοσίων υπαλλήλων ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν με επιτυχία.

Παράλληλα σε ότι αφορά την αποστολή επιστολών σε ανθρώπους που δεν βρίσκονται εν ζωή για να εγγραφούν στον εκλογικό κατάλογο, ο κ. Νουρής ανέφερε πως ορθά το Τμήμα Πληθυσμού και Μετανάστευσης απολογήθηκε και πως αυτό οφειλόταν σε αδυναμία του συστήματος που βρίσκεται σε λειτουργία από το 2000 και το οποίο δεν προνοούσε επαρκή καταγραφή όλων των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας θανάτου.

Διαβάστε επίσης: 

Κύπρος: Το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε αποφάσεις για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές

Κύπρος – Δημοσκόπηση: Προβάδισμα του Λεμεσού Αθανάσιου στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων