21/06/2023 21/06/2023 Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 110η επέτειο της ιστορικής Μάχης του Κιλκίς παρέστη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Ο κ. Στεφανής παρακολούθησε την πανηγυρική δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος χοροσταντούντος του Μητροπολίτη Κιλκισίου και Πολυάνης κ.κ. Βαρθολομαίου, καθώς και την επιμνημόσυνη Δέηση που τελέσθηκε στο Ηρώο της...
21 Ιουνίου, 2023 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2023 - 21:48

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στις εκδηλώσεις για την 110η επέτειο της ιστορικής Μάχης του Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στις εκδηλώσεις για την 110η επέτειο της ιστορικής Μάχης του Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 110η επέτειο της ιστορικής Μάχης του Κιλκίς παρέστη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ο κ. Στεφανής παρακολούθησε την πανηγυρική δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος χοροσταντούντος του Μητροπολίτη Κιλκισίου και Πολυάνης κ.κ. Βαρθολομαίου, καθώς και την επιμνημόσυνη Δέηση που τελέσθηκε στο Ηρώο της Μάχης του Κιλκίς όπου κατέθεσε στεφάνι. Επίσης, επισκέφθηκε το Πολεμικό Μουσείο και παρακολούθησε την παρέλαση στρατιωτικών τμημάτων, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων και μαθητών.

«Όταν ολόκληρο το Έθνος συστρατεύεται για υψηλά ιδανικά, επιτυγχάνεται το ακατόρθωτο», επισήμανε μεταξύ άλλων στη δήλωση του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά το πέρας των εκδηλώσεων. Ειδικότερα για τη σημερινή επέτειο «ενώπιον της ανησυχητικής διεθνούς συγκυρίας», όπως είπε, ο κ. Στεφανής σχολίασε ότι «από το αποτέλεσμά της αξίζει να συγκρατήσουμε ορισμένα σημαντικά διδάγματα από την Ελλάδα της εποχής των Βαλκανικών Πολέμων.

Πρώτον, τη σημασία της άρτιας προς πόλεμο προπαρασκευής, η οποία επιτεύχθηκε ύστερα από ένα ολοκληρωμένο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό εξοπλισμών και αναδιοργάνωσης. Δεύτερον, την κρισιμότητα της διπλωματίας και των συμμαχιών, οι οποίες ενεργοποιήθηκαν και απέδωσαν τα μέγιστα την ώρα της κρίσης. Τρίτον, την αξία της εθνικής ενότητας, που ήταν το κέντρο βάρους της ελληνικής πολεμικής προσπάθειας».

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο διοικητης του Γ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας αντιστράτηγος Δημήτριος Σκλάβος, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης και ο δήμαρχος Δημήτριος Κυριακίδης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων